Over Daphne


Wie ben ik? geeft precies aan wat me als kind heeft bezig gehouden. Altijd onderzoekend en open om meer te weten te komen over hoe dingen werken, bij wie ik me thuis voelde en bij wie niet, hoe het werkt op het schoolplein en in de klas. Alles deed ik op intuïtie. Zinde het me niet, dan deed ik het ook niet. Toch stond leren boven aan mijn favorietenlijstje. Niet zozeer leren om het leren. Maar meer te weten komen vanuit een oneindige innerlijke bron van nieuwsgierigheid naar andere mensen, het leven zelf en mijn bijdrage daaraan.

Sinds 2005 coach ik professionals, zelfstandigen en leidinggevenden in (non) profit-organisaties en overheid. Ik begeleid mensen in intervisie & trainingen en geef meerdaagse retraites voor verdieping op specifieke levensthema’s. Dit doe ik samen met Erica Rijnsburger.

Mijn persoonlijke visie?

Je bent prima zoals je bent. Geboren en getogen onder de omstandigheden zo gunstig dat je je (carrière)pad tot hier en nu hebt bewandeld. Met geluk en tegenslag, in goede gezondheid en soms ook niet, met enthousiasme of weerbarstige tegenzin.

Coaching gaat over (de moed om te) veranderen en te worden wie je werkelijk bent. Dat gaat alleen wanneer alles (boven en beneden de waterlijn*) er mag zijn. Nieuwsgierig, compassievol en eerlijk naar jezelf durven kijken geeft je iedere keer weer meer inzicht over wie je bent, waar je staat en waar je naartoe op weg bent.

* Het ijsbergmodel van McClelland

Gerelateerde afbeeldingDavid McClelland laat aan de hand van een ijsberg zien hoe gedragsverandering gerealiseerd kan worden. Boven de waterlijn bevindt zich het topje van de ijsberg. Dit vergelijkt McClelland met het zichtbare gedrag en kennis van mensen. Het grootste gedeelte van de ijsberg bevindt zich onder de waterlijn. Hier bevinden zich de onbewuste en onzichtbare overtuigingen, normen en waarden, eigenschappen en motieven van mensen.

De componenten onder de waterlijn van het ijsbergmodel van McClelland, zoals overtuigingen, hebben invloed op het zichtbare gedrag en kennis. Ze kunnen versterkend of blokkerend werken. Voor het realiseren van gedragsverandering is het daarom van belang om ook onder de waterlijn te kijken.

Als gecertificeerd SvC-(team)coach houd ik me aan de Gedragscode voor geregistreerde coaches en professioneel begeleiders van LVSC en St!R.

Meer informatie over mijn achtergrond en opleiding vind je op mijn LinkedIn profiel.

Daphne Smit Awareness Consultancy

 

Het logo

Inspiratie van ontwerpster Ellen Lennartz toen zij ‘haar prachtige ding deed’ in het ontwerpen van het logo:

‘Waarom heb ik voor de laurier gekozen?

Jouw naam betekent ‘Laurier’ en toen ik het symbolenboekje erbij pakte las ik hoe een mooie betekenis jouw naam heeft. Afgeleid van het Griekse ‘daphne’, met de betekenis ‘laurier’. De naam werd vooral bekend door Daphne, in de Griekse mythologie een nimf die op de vlucht voor de minziek Apollo in een laurierstruik veranderde.

Voor het beeld heb ik een vrouw gekozen die voor kracht staat en omdat ik jou een mooie ‘oervrouw’ vind.

De laurierboom staat voor stevigheid, groei en geworteld zijn. Haar amen bieden veiligheid, haar gezicht opgeheven naar de ‘Awareness’: de groei naar mogelijkheden.

Aan de laurier werd niet alleen genezende kracht toegeschreven, maar ook de kracht om iemand van een smet op zijn ziel te reinigen. Symbolisch stond de laurier voor vrede na de overwinning op de vijand.