Meerdaagse retraites


Wil je meer leven vanuit bewustzijn, met focus en helderheid?

 

Drie keer per jaar, in de lente, herfst en winter, geven Erica Rijnsburger en ik een 3-daagse retraite.

Deze retraites zijn voor jou wanneer je:IMG_0869

  • oorspronkelijke kwaliteiten op een natuurlijke manier aan de dag wilt leggen, in leven en werk
  • wilt afstemmen op je innerlijke stilte waar of met wie je ook bent
  • nieuwsgierig bent naar wie je bent wanneer je ook onbewuste gevoelens – bv de onplezierige – erkent
  • nieuwsgierig bent naar het ontdekken van jouw eigen bron van geluk, levenslust en vrijheid in verbinding met een ander
  • open staan voor zelfonderzoek op vier niveaus van het bestaan; mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch
  • je vermogen wilt vergroten om helder, mild en respectvol te communiceren met anderen

Hieronder vind de retraites in 2017 & 2018 en alle praktische informatie, zoals, locatie, prijzen en een contactformulier voor aanmelding of vragen. Je bent van harte welkom!

 

3-daagse Awareness & Silence retraite, 7 t/m 9 december 2017

Een intensieve retraite waarin je langzaam in een boeiende structuur alle concepten over jezelf laat varen en ontdekt wie er verborgen zit onder al die beeldvorming.

In stilte zijn. Niet hoeven praten. Aanwezig. Je zintuigen scherp. Opmerkzaam. In contact. Met jezelf en je omgeving. Stilte geeft ruimte. Nodigt uit. Creëert en inspireert. Anders dan de ‘gewone’ wereld. Die is druk en veelomvattend. Vol afleiding. Van de dingen die je belangrijk vindt. Van de mensen die je na zijn. Van jezelf. Vaker in stilte zijn houdt je op koers en geeft je meer focus. Je kunt je aandacht richten op wat belangrijk en relevant is.

Lees verder

 

3-daagse retraite ‘Omgaan met het Superego’, 12 t/m 14 april 2018

Ontmoet je Superego (Innerlijke Criticus), begrijp zijn werking en creëer zoveel meer ruimte, vrijheid en speelsheid in je werk en leven.

Het Superego (je Innerlijke Criticus) vormt samen met het Onbewuste en het Ego de psyche van de mens. Het is een boeiende egostructuur. Enerzijds functioneert deze als je geweten met wie je een goede verstandhouding kunt opbouwen; anderzijds kan het Superego zich ontpoppen tot een dwingende structuur waarmee het lastig samenwerken is. Dan gedraagt het Superego zich als criticus die op werkelijk alles wat we willen, doen, voelen en denken commentaar heeft. Inzicht in het ontstaan van het Superego, zijn werking en invloed op jou, maakt je losser en vrijer ten opzichte van de criticus. Het is deze beweeglijkheid waarnaar we op zoek gaan in de retraite.

Lees verder

‘We delight in the beauty of the butterfly,

but rarely admit the changes it has gone through to achieve that beauty.’

~ Maya Angelou ~

 

3-daagse Awareness Intensive retraite, 13 t/m 15 september 2018

Een intensieve retraite waarin je langzaam in een boeiende structuur alle concepten over jezelf laat varen en ontdekt wie er verborgen zit onder al die beeldvorming.

Voor de tweede keer organiseren we deze zeer intensieve retraite.Aan de hand van enkele fundamentele vragen onderga je een queeste naar het Zelf. In drie dagen beoefen je de oude Zen techniek ‘facing the wall of silence’ in aanwezigheid van “de ander” en je bereikt een niet eerder gekende diepte in jezelf.

De vraag ‘wie of wat ben ik?’ is net zo oud als de mensheid zelf en raakt nooit uit de mode. Elk mens komt op een gegeven moment deze twee kernvragen tegen in zijn of haar leven omdat ze voortkomen uit een natuurlijk verlangen het Zelf te leren kennen. Wie ben ik?  Wat ben ik? De vragen dagen je telkens weer uit de betekenis van het bestaan in het moment te onderzoeken.

Lees verder

‘Alles wat je denkt dat je bent, dat ben je niet’

~ Sri Nisargadatta Maharaj ~