Thema’s

BURNING WOMEN* ‘The Magic Within’

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken en aandacht geven: alles wie en wat jij bent, ontdek je van binnenuit en niet andersom.
Wanneer je regelmatig naar binnen keert, op jezelf bent, in je flow vertoeft, ontdek je telkens opnieuw hoe je als unieke vrouw ‘getuned’ bent. Wat wel en wat niet telt. Waar je blij of miserabel van wordt. Waar je juist meer en liever minder van wilt toelaten in je leven.

De Oerelementen
Het weekend staan in het teken van ontspannen, ontdekken, creëren, genieten, plezier hebben en niets doen en nóg meer niets doen…
We ‘werken’ met wat er is: Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether. Al het leven op aarde is te herleiden naar deze 5 natuurelementen. Ze staan nooit ver van je af, ze zijn niet complex of diep. Maar bewegen zich in en om je lichaam, zijn raakbaar en binnen hart- & handbereik. Daarom zijn het ware padvinders en fijne kompassen naar ‘the Magic Within’.

Moeten ‘OFF’ en Magic ‘ON’
Even niet ‘moeten’, maar zakken, landen en ontspannen bij het vuur, in de kring of lekker in je slaapzak. Op jezelf. Of samen. Ons programma uitnodigt uit, prikkelt, bemoedigt en verleidt om los te komen van tijd, afspraken en ‘things-to-do’. We zetten de deur wagenwijd open om nieuwsgierig te zijn, het ’ns een keer niet te weten, in je flow te blijven en je wondere binnenwereld te openen.

We gaan terug naar de basis’, dus geen ingewikkelde modellen of inspannende hoofdbrekens. Een moeiteloze dans met de elementen ziet er dit weekend ongeveer zo uit:

🌿’The Earth Within’ … liggend op Moeder Aarde – slapen, grassprieten tellen, voeten omhoog, in de zon!
💦‘The Water Within’… luisterende oren, omarmen, stromen, ‘letting go’, hugs!
🔥‘The Fire Within’… vuurtje stoken, staren in de vlammen, aanwakkeren, je hart voelen kloppen
💨‘The Air Within’… goeie zin, spontane ideeën, lichtvoetig creëren
🌀‘The Space Within’… ‘I have lived on the lip of insanity, wanting to know reasons,knocking on a door. It opens. I’ve been knocking from the inside’ – Rumi

Beelden: Gustav Klimt 🙏


BURNING WOMEN ‘Closer to Gaia’

GAIA. Oermoeder. Spirit van de levende Aarde. Godin. Natuurkracht. Ze is ontstaan vanuit Chaos en bracht de hemel, de bergen en zeeën voort. Je kunt je er van alles bij voorstellen. Doe dat ook vooral. Want je verbeeldingskracht en voorstellingsvermogen zijn de prachtigste poorten om jezelf vanuit je innerlijke diepte en unieke grond te laten oprijzen.

Net als Gaia, een 100% Burnin’ Lady

Bij elke Burning Women 1-daagse is je commitment aan jeZELF, aan wat je bezig houdt en aan je vraag die het leven je op dit moment stelt.
Dichter bij Gaia betekent een beweging inzetten die je harmonie, wijsheid natuurlijk evenwicht brengt.
Met een Relaxation Voice Bath, SoulCollage® & de Gaia’s Inipi ondersteunen en inspireren wij je om – bij wijze van spreken – op Gaia’s schoot te kruipen en van top tot teen haar weldadige heartbeat te voelen, in je op te nemen en haar werk te laten doen.
GAIA zorgt ervoor dat je met lichtjes in je ogen, ’n zacht gelaat, ontspannen lichaam en ’n blij hart weer terugkeert naar huis.

Drawing by Gaia Orion 🙏


BURNING WOMEN ‘Harvest MOON’

Deze 1-daagse vindt plaats in het seizoen van de herfst, een transformerende tijd waarin we bewegen naar de donkere tijd van het jaar en weer naar binnen keren. Vijftien totaal unieke vrouwen komen bij elkaar om zich vrij uit te drukken en hun onderzoek te verdiepen naar wat hun aanmoediging is in het leven. Je bent van harte welkom!

Naar binnen kerend wordt het je weer helder hoe je verbonden bent met je ware natuur, met anderen, de wereld en wat je betekenis is in het geheel.
Je verbintenis op deze dag is aan je Zelf en je wens om een ontspannen en nieuwsgierig mee te stromen richting de vruchtbare grond van je ware natuur.

Wij nodigen je met een groots en liefdevol ‘fire within’ uit voor BURNING WOMEN Harvest MOON en kijken er naar uit je ontmoeten!

Beelden: diverse orakelkaartensets 🙏


def header

BURNING WOMEN ‘inviting KALI’

Zwartblauwe huid, woest opengesperde ogen, verwarde zwarte haren, uithangende tong, meer dan vier armen, een slinger van 51 schedels om haar hals, kek rokje van afgehakte armen, in één hand een vlijmscherp zwaard en in de andere een afgehakt hoofd*. Verder helemaal bloot.
Niet een alledaags Tinder-profiel. Wel een schets van de afschrikwekkende maar o zo liefdevolle godin der godinnen Kali.

Kali’s energie laat zich herkennen in benarde situaties. Waar het te heet onder je voeten wordt of wanneer er een naar gevoel ontstaat dat aan je blijft plakken en je niet kunt ‘shaken’. Je bent strijdlustig en gevoelig tegelijk. Een gevoel van getver!, brrr! of grrr!! overvalt je: iets is woedend.
Woede gevoelens hebben was en is nog steeds ‘not done’ in de Westerse maatschappij omdat ze als negatief worden bestempeld. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je ze niet hebt.
Je ingeboren Kali energie staat al jaren tot je beschikking zonder dat je het misschien beseft. Je heb haar al lang gevoeld. Ga maar eens na: welke situatie dreef jou tot het randje van gezond verstand zonder dat je hier ook maar iets over te zeggen had?


Burning Women 13 januari 2018 1200 x 524_edited-1

BURNING WOMEN ‘in hibernation’

~ IN WINTERSLAAP

Winterslaap is in de westerse wereld zo iets als de ‘vergeten groente’ onder de winterbeslommeringen. Deze fenomenale ‘bezigheid‘ heeft jammer genoeg een ‘slechte (als in onderbelichte) pers’ in tegenstelling tot de feestelijke decembermaand-reuring zoals de kerstboom optuigen, het sneeuwballengevecht, oliebollen bakken op oudjaar en de kater op 1 januari.

Wij vinden dat de bruikbaarheid van winterslapen behoorlijk wordt onderschat en zetten daarom deze oeroude skill graag op de kaart met BURNING WOMEN in Hibernation.

Artwork: Jackie Morris 🙏


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]