Skip to content

Nieuwsbrief

‘Volg & Like’ je Superego

Posted on: maart 2019

Udaipur, India – 2019

Namasté!

Net een week terug van een bijzondere reis en vooral lange door India en langzaam land ik weer zachtjes op Hollandse bodem.
Mijn belevenissen en ervaringen van de laatste drie maanden zoemen nog  zinderend na in het hart.  Er waren kostbare ontmoetingen met Indiase mensen, verwonderlijke gesprekken die de westerse mind flink hebben opschud, nieuwe vriendschappen en soms pittige confrontaties met mijzelf en mijn lief.
Bovendien ben ik ongelofelijk verrast door de enthousiaste en lovende reacties op mijn reisposts van mijn virtuele medereizigers op onze speciale FaceBook reisgroep. Dank!

Veel van wat in de loop van de tijd vast was komen te zitten in mijn psychologische westerse ‘systeem’ is op de schop gegaan tijdens de reis. Ideeën, overtuigingen, uitgangspunten over hoe het hoort en zou moeten zijn. Weinig hield stand in Incredible India en ‘Holy cow!’, wat houdt mijn hart hiervan.
En natuurlijk zag ik ook schrikbarende situaties zoals bijvoorbeeld… (lees verder)


Aranachula, India – 2019

Nieuws & agenda-update 2019 vanuit India

Posted on: januari 2019

Namasté!

Mijn nieuwe levensjaar begon een paar dagen geleden in mysterieus India.

Sinds december 2018 reis ik samen met mijn lief Henk drie maanden door dit schitterende land en vierde 31 januari mijn verjaardag op de berg Aranachula bij Tiravannamalai. Een groot geschenk aan mijn hart!

Aranachula
De ochtend van mijn verjaardag wandelen we om kwart over 6 het pad naar boven op de heilige berg Aranachula bij Tiruvannamalai in India.

Na 30 minuten bereiken we de Virupaksha Cave, waar Sri Ramana Maharshi 16 jaar – grotendeels in stilte – doorbracht, van 1899 tot 1916. Tijdens zijn leven… (lees verder)


Wat is Spiritualiteit van Vrouwen?

Posted on: oktober 2018

Eens.
Spiritualiteit is vaak ook in mijn beleving een beladen, vaag, soms tenenkrommend, graag misbruikt, stortplaats-voor-zweverige-heisa-achtig begrip. Reden te meer er in te duiken en over te schrijven.
Want hoe vaag en zweverig het ook klinkt, (lees verder)