BURNING WOMEN

Vurig 1-daags experiment voor vrouwen


In 2018 gaat BURNING WOMEN verder! Want de reacties zijn razend positief. Deze dag doet precies dát wat wij voor ogen hebben: vrouwen terug laten keren naar hun kostbare ‘I’m HERE’ energie!

Burning Women staat – als vrouwelijke bondgenoot van Burning Man* – voor het verzamelen van alles wat puur, wild en ontembaar is.

Telkens komen vijftien totaal unieke vrouwen bij elkaar op De Reijgershof in Amsterdam voor BURNING WOMEN. Iedere keer komen we met een nieuw en tot-de-verbeelding-sprekend-thema voor vrouwen. Je herkent de thema’s ongetwijfeld.

BURNING WOMEN zijn loyaal, relatiegericht, intuïtief. Maar ook trots, vindingrijk, zoekend. Dat jij één van deze vrouwen bent, lijkt ons zonneklaar. Je bent van harte welkom op deze unieke 1-daagse.

Met Burning Women sporen we je aan je vrij uit te drukken en je verlangen als volstrekt unieke vrouw vorm te geven. Je onderzoekt wat jouw aanmoediging is in het leven. Het wordt je duidelijk(er) hoe je verbonden bent met je Wilde Natuur, met anderen, de wereld en jouw betekenis in het geheel.
Deze dag is je verbintenis: het bewust en ononderbroken meestromen naar ‘rijkere grond’.

Door de jaren heen hoorden we vrouwen die wij begeleidden vertellen dat ze hun Wilde Natuur of Wilde Vrouw herkennen in het ervaren van de stilte. In het geluid van het breken van de golven in de branding. In de geur van goede grond. In de spanning van het onthullen van een niet-eerder vertelde gebeurtenis. In de slappe lach. In het voelen van de beat in trancemusic. In de nabijheid van een geliefde. In het koken van een prachtmaal met fijne producten. In de flow van schilderen of boetseren. In de diepe grom van weerstand in een creatief proces. In tot stilstand komen in een writer’s block. In de klankkleur van stembanden die vibreren in de keel. In de grens trekken bij een emotionele uitbarsting of bedreiging. In het lichaam dat trilt van woede. In hartverscheurend huilen van verdriet. In het luisteren naar krachtige songs van ‘indigenous people’. In een specifieke beweging vanuit flamenco, tai chi en yoga. In het stampen door modderplassen op blote voeten.

Vanuit een alsmaar aanwezig en groeiend verlangen naar onze ‘Wilde Vrouw’ kwamen Karin Smit – mijn zus – en ik er toe deze dag te organiseren.
Ieder BURNING WOMEN heeft een ander thema. Zodat jouw relatie met het onderwerp interessanter, leuker wordt en je betekenisvolle inzichten geeft om mee verder te gaan.

Wij nodigen je met een groots ‘burning fire within’ uit voor BURNING WOMEN en kijken er naar uit je ontmoeten!


Op 18 maart 2018 was er

def header

BURNING WOMEN inviting KALI

Zwartblauwe huid, woest opengesperde ogen, verwarde zwarte haren, uithangende tong, meer dan vier armen, een slinger van 51 schedels om haar hals, kek rokje van afgehakte armen, in één hand een vlijmscherp zwaard en in de andere een afgehakt hoofd*. Verder helemaal bloot.
Niet een alledaags Tinder-profiel. Wel een schets van de afschrikwekkende maar o zo liefdevolle godin der godinnen KALI !

Kali’s energie laat zich herkennen in benarde situaties. Waar het te heet onder je voeten wordt of wanneer er een naar gevoel ontstaat dat aan je blijft plakken en je niet kunt ‘shaken’. Je bent strijdlustig en gevoelig tegelijk. Een gevoel van getver!, brrr! of grrr!! overvalt je: iets is woedend.
Woede gevoelens hebben was en is nog steeds ‘not done’ in de Westerse maatschappij omdat ze als negatief worden bestempeld. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je ze niet hebt.
Je ingeboren Kali energie staat al jaren tot je beschikking zonder dat je het misschien beseft. Je heb haar al lang gevoeld. Ga maar eens na: welke situatie dreef jou tot het randje van gezond verstand zonder dat je hier ook maar iets over te zeggen had?

Klik hier voor de flyer als PDF


Burning Women 13 januari 2018 1200 x 524_edited-1

op 13 januari 2018 was er

BURNING WOMEN IN HIBERNATION

~ IN WINTERSLAAP

Winterslaap is in de westerse wereld zo iets als de ‘vergeten groente’ onder de winterbeslommeringen. Deze fenomenale ‘bezigheid‘ heeft jammer genoeg een ‘slechte (als in onderbelichte) pers’ in tegenstelling tot de feestelijke decembermaand-reuring zoals de kerstboom optuigen, het sneeuwballengevecht, oliebollen bakken op oudjaar en de kater op 1 januari. Wij vinden dat de bruikbaarheid van winterslapen behoorlijk wordt onderschat en zetten daarom deze oeroude skill graag op de kaart met BURNING WOMEN in Hibernation op 13 januari. Welkom! Meer info

 

*Het Amerikaanse experimentele event Burning Man nodigt elk jaar iedereen (die zich de toegangsprijs kan veroorloven) uit om voor 10 dagen een tijdelijke gemeenschap op te bouwen in de Black Rock Desert in Nevada, waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is. Burning Man is vernoemd naar het feit dat het evenement altijd wordt afgesloten met het verbranden van een metershoge rijsthouten pop, de Wicker Man.

Naam*

Emailadres*

Onderwerp

Bericht

captcha
Typ a.j.b. bovenstaande tekst in het onderstaande veld:

* dit zijn verplichte velden