3-daagse Awareness Intensive

‘Truth is what we are.
It is our essential nature and Being.
It is the pure Self, the limitless One,
the ultimate reality—it is awareness itself.
But we have become unaware
of the magnificence of our true nature
on account of our upbringing,
conditioning, and education,
which paint a very different picture of who we are
—and all of which we believe.’

~ Mooji ~

De traditionele manier van leren in de kinderjaren begint in het bekende, onze kennis. Eenvoudig & direct.

Naarmate we ouder worden, worden we complexer. Nu, terwijl we zoeken naar waarheid en de spotlight op onszelf richten, komen we in eerste instantie veel complexiteit tegen, echter we zijn bezig ons opnieuw te ontvouwen naar eenvoud.

De vraag ‘wie of wat ben ik?’ is net zo oud als de mensheid zelf en raakt nooit uit de mode. Elk mens komt op een gegeven moment deze twee kernvragen tegen in zijn of haar leven omdat ze voortkomen uit een natuurlijk verlangen zichzelf beter te leren kennen. De vragen dagen je telkens weer uit de betekenis van het bestaan in het moment te onderzoeken.
 
Hoe je dat kunt doen, ontdek je in deze intensive. Je treedt als het ware de vraag binnen en gaat voorbij aan de intellectuele en filosofische antwoorden. Ontdekken wie je bent wordt niet langer bepaald door je verleden. Met het begrip dat hierdoor ontstaat, groeit tegelijkertijd een openheid voor jezelf en anderen.
 
De kracht van de vraag
Je beoefent de oude Zen techniek ‘facing the wall of silence’ in aanwezigheid van ‘de ander’. Door deze manier van zelfonderzoek leer je anders luisteren. De techniek confronteert je op een vriendelijke manier met de beelden, conditioneringen en innerlijke stemmen die je onbewust met je meedraagt. Het is eenvoudig en ongecompliceerd en toch vaak uitdagend in de praktijk.
Waarheid ís hier, dus kijk eens naar wat het verbergt. Wat verborgen was, wordt snel zichtbaar. Wat echt is, wordt onthuld. Dit is de kracht van zelfonderzoek. Het is zo onmiddellijk in zijn impact dat alles wat onwerkelijk is snel naar de oppervlakte wordt gebracht: we zien waaraan we gehecht zijn, of er nou wel of niet weerstand is tegen verandering, en we ontdekken de schuilplaatsen en doodlopende wegen van valse identiteit.
 
Wat deze Intensive voor jou kan betekenen?
🌀 groei met de autoriteit van je eigen ervaring
🌀 diepe innerlijke rust en ontspanning voorbij fysiek, mentaal en emotioneel niveau.
🌀 realiseren van meer helderheid en alertheid op mentaal niveau.
🌀 toenemen van een gevoel van vrijheid en ruimte om jezelf te zijn, ook in de buurt van anderen
🌀 oefenen en vergroten van je aanwezigheid en luistervaardigheid
🌀vergroten van de kwaliteit van zelfacceptatie: met plezier, liefde en blijheid zijn wie je bent.
 
Voor wie is deze Intensive?
Deze Intensive is geschikt voor iedereen met een oprechte interesse in de ware essentie. Je krijgt in het algemeen bewustzijn over jezelf, over wie je bent, wat je bent en hoe je je verhoudt met de wereld om je heen. Het leven begint uit eigen beweging te ontvouwen – en niet ten gevolge van willekeurige besluiten – en het wordt moeiteloos en ontspannen.

Voor wie is deze Intensive?

Deze Intensive is geschikt voor iedereen met een oprechte interesse in de ware essentie. Je krijgt in het algemeen bewustzijn over jezelf, over wie je bent, wat je bent en hoe je je verhoudt met de wereld om je heen. Het leven begint uit eigen beweging te veranderen – en niet ten gevolge van willekeurige  besluiten – en het wordt meer vloeiend en ontspannen.

Data

De Intensive vindt plaats van 12 t/m 14 september 2019. We starten donderdag om 10 uur en eindigen zaterdagmiddag om 16 uur.

Locatie

Het Zonnehuis, Beekbergerweg 25, 7371 EV Loenen

Voeding

Pure en eerlijke voeding vormt de basis van de maaltijden, altijd vegetarisch en (zoveel mogelijk) met biologische producten.

Kosten

De kosten voor de retraite bedragen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer:

  • € 795,-* voor zakelijke deelnemers.
  • € 495,-* voor particuliere deelnemers.

*inclusief € 275,- verblijfskosten en exclusief 21% BTW. De prijs is op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. Een éénpersoonskamer is mogelijk, daarvoor betaal je een extra bijdrage van € 57,50 excl. 21% BTW.

Hier vind je de folder in PDF-formaat.

Begeleiding en inschrijving

In deze retraite geef ik samen met Erica Rijnsburger de kracht van ‘je eigen waarheid weten en spreken’ door aan wie dit meer wil leven. Meer dan 15 jaar zijn zelfstandig coach, begeleider en opleider op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Sinds 2011 bieden wij meerdaagse retraites aan met thema’s als Stilte en omgaan met de Inner Critic.

Erica en ik delen een diepgaande tantrische basis vanuit onze (internationale) trainingen bij het Centrum voor Tantra en bij andere leraren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en non-dualiteit. De kern van ons werk ligt op het vergroten van gewaarzijn en minder op het sleutelen aan de persoonlijkheid zelf.

Een vraag? Of direct aanmelden? Bel me op 06 24 98 12 48 of stuur een bericht naar info@dsac.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.