3-daagse Superego Intensive

‘We delight in the beauty of the butterfly,

but rarely admit the changes it has gone through to achieve that beauty.’

~ Maya Angelou ~

 

Van ongenode gast naar belangrijke bondgenootSE main 4

Werkelijke transformatie gaat over het bereiken van meer intimiteit met jezelf, met de ander en je omgeving. Intimiteit betekent rust en eenheid ervaren ongeacht wat zich aandient.

Welk pad van ontwikkeling je ook volgt – psychologisch, spiritueel, religieus – iedere richting erkent dat het belangrijk is om te leren werken met twee thema’s:

  • Aanwezig (in presence) zijn
  • Omgaan met Superego boodschappen die je weghalen uit het moment

Het Superego vormt samen met het Onbewuste en het Ego de psyche van de mens. In zuivere vorm is het Superego ons geweten, maar in de vervorming wordt het Superego onze innerlijke criticus die ons doen, laten en voelen van commentaar voorziet. Het gevolg is dat we vanuit een kinderlijk perspectief naar onze omgeving kijken en we ons steeds onvrijer voelen.

Innerlijke criticus

In deze Intensive ontdek je de dynamiek van je eigen Superego.
Je leert de werking van het Superego te doorgronden, maar ook zijn herkomst, nut en zorgzaamheid. Door van je Superego een bondgenoot te maken, neem je een volwassener perspectief in ten aanzien van de inhoud van zijn boodschap. Deze blijkt vaak bijzonder accurate feedback te bevatten voor je persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier neem je weer de regie in handen over je leven en leef naar je eigen kracht en talent.

Programma

Naast de structuren die we bieden om ‘uit de greep’ van het Superego te komen:

  • beoefen je drie belangrijke kwaliteiten voor persoonlijke & professionele ontwikkeling: aanwezig zijn, compassie zijn voor wat zich aandient en nieuwsgierigheid
  • ervaar je in dagelijkse begeleide ademsessies (verbonden ademen) de verbinding tussen lichaam en geest
  • ontdek je door zelfonderzoek (self-inquiry methode van Almaas) de ‘waarheid’ over jezelf • leer je het onderscheid te maken tussen wat echt is en wat niet
  • kom je tot een dieper besef van je unieke kracht en je verbondenheid met anderen
  • doe je seva of werkmeditatie: je doet een taakje in dienst van anderen zonder enige persoonlijke verwachting, zonder afhankelijk te zijn van de resultaten. Deze oefening leert je meer aanwezig te zijn in het moment en dit te integreren in je dagelijkse praktijk.

Voor wie

Deze Intensive is voor iedereen die authentieke relaties wil aangaan met anderen maar vooral met zichzelf. Voor mensen die niet langer willen reageren op omstandigheden en veranderingen, maar hun toekomst zelf willen vormgeven vanuit innerlijke kracht.

Je kunt de Intensive alleen doen maar ook met iemand anders. Voor levenspartners, zussen en broers of vrienden is samen een retraite doen een waardevolle ervaring om diepgaande verandering uit te nodigen.

Data

De retraite vindt plaats van 11 t/m 13 april 2019 in ’t Zonnehuis, Beekbergerweg 25, 7371 EV Loenen. We starten donderdag om 10 uur en eindigen zaterdagmiddag om 16 uur.

Voeding

Pure en eerlijke voeding vormt de basis van smaakvolle maaltijden, altijd vegetarisch en (zoveel mogelijk) met biologische producten.

Kosten

De kosten voor de retraite bedragen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer:

  • € 795,-* voor zakelijke deelnemers.
  • € 495,-* voor particuliere deelnemers.

*inclusief € 275,- verblijfskosten en exclusief 21% BTW.

De prijs is op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. Een éénpersoonskamer is mogelijk, daarvoor betaal je een extra bijdrage van € 57,50 excl. 21% BTW.

Hier vind je de folder in PDF formaat.

Begeleiding en inschrijving

Erica Rijnsburger en Daphne Smit begeleiden deze intensive. Beiden zijn ervaren coaches en bieden sinds 2011 drie keer per jaar 3-daagse retraites aan. Met deze retraite geven zij een sleutel tot bevrijding van de ondermijnende kracht van het Superego door aan mensen op weg naar meer vrijheid, vitaliteit en zelfverwerkelijking.

Heb je interesse, een vraag of en/of wil je je aanmelden voor één van de Intensives, bel me op 06 24 98 12 48 of stuur een bericht naar info@dsac.nl. Ik neem binnen 24 uur contact met je op.