3-daagse Awareness & Silence

Stilte

daniel-olah-495967-unsplash
Photo by Daniel Olah on Unsplash

In stilte zijn. Niet hoeven praten. Aanwezig. Je zintuigen scherp. Opmerkzaam. In contact. Met jezelf en je omgeving.

Stilte geeft ruimte. Nodigt uit. Creëert en inspireert.

Anders dan de ‘gewone’ wereld. Die is druk en veelomvattend. Vol afleiding. Van de dingen die je belangrijk vindt. Van de mensen die je na zijn. Van jezelf.

Vaker in stilte zijn houdt je op koers en geeft je meer focus. Je kunt je aandacht richten op wat belangrijk en relevant is.

Innerlijke Waarnemer

Door stil te worden kun je je Innerlijke Waarnemer ontwikkelen. Je leert om je binnenwereld te verkennen en alle bewegingen in jezelf waar te nemen. Je gedachten, emoties, herinneringen en verlangens. Positief en negatief.

Innerlijke Criticus

In stilte kun je jezelf vriendelijk ‘betrappen’ op je Innerlijke Criticus. Deze innerlijke gedachte-stroom die je telkens weer afleidt van het ‘hier-en-nu’. Of het contact met jezelf verstrooit. Wanneer je je Innerlijke Criticus leert kennen en met hem / haar leert omgaan, kun je de regie weer in handen nemen. Dan kun je open (blijven) staan voor nieuwe ervaringen en leven naar je eigen kracht en talent.

Jouw Unieke Stilte

Oefenen met ‘in stilte zijn’ nodigt je uit om telkens opnieuw de stilte in jezelf op te zoeken, te herkennen en er naar toe te bewegen. Iedere stilte is persoonlijk. Je zoekt in deze retraite uit wat stilte precies voor jou betekent. Hoe dat aanvoelt en wat het effect is.

Voor wie

De retraite is voor iedereen die meer innerlijke rust wil ervaren en een dieper besef van kracht en essentie wil leren kennen. Je kunt de retraite alleen doen maar ook met iemand anders. Voor levenspartners, zussen en broers of vrienden is samen een retraite doen een bijzondere ervaring.

Programma

Je bent het grootste deel van de dag in stilte (dus niet 24 uur per dag). Daarnaast:

  • maak je kennis met verschillende vormen van mediteren
  • beoefen je drie belangrijke kwaliteiten: aanwezigheid, compassie en nieuwsgierig zijn
  • nodigen we je uit om door zelfonderzoek ‘de waarheid’ over jezelf te ontdekken
  • leer je het te onderscheid maken tussen wat echt is en wat niet
  • ervaar je in dagelijkse begeleide ademsessies (verbonden ademen) de verbinding tussen lichaam en geest
  • kom je tot een dieper besef van je unieke kracht en je verbondenheid met anderen
  • doe je seva of werkmeditatie: je doet een taakje in dienst van anderen zonder enige persoonlijke verwachting, zonder afhankelijk te zijn van de resultaten. Deze oefening leert je stilte ‘vast te houden’ en te integreren in je dagelijkse praktijk.

Wanneer

Deze retraite vindt plaats van 21 t/m 23 november 2019. We starten donderdag om 10 uur en eindigen zaterdag rond 16 uur.

Locatie

Volgt binnenkort

Voeding

Pure en eerlijke voeding vormt de basis van smaakvolle maaltijden, altijd vegetarisch en (zoveel mogelijk) met biologische producten.

Kosten

De kosten voor de retraite bedragen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer:

  • € 795,-* voor zakelijke deelnemers.
  • € 495,-* voor particuliere deelnemers.

*inclusief € 270,- verblijfskosten en exclusief 21% BTW.

De prijs is op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. Een éénpersoonskamer is mogelijk, daarvoor betaal je een extra bijdrage van € 57,50 excl. 21% BTW.

Klik hier voor de flyer.

De retraite wordt gegeven door Erica Rijnsburger en Daphne Smit. Beiden, ervaren coaches, bieden drie keer per jaar 3-daagse retraites aan. Met deze retraite geven zij de kracht van Stilte door aan wie dat wil ontdekken.

Een vraag? Of direct aanmelden? Bel me op 06 24 98 12 48 of stuur een bericht naar info@dsac.nl.