BW’s 2018

Burning Women in Hibernation

In 2018 gaat BURNING WOMEN verder! Want de reacties zijn razend positief.
Wij bespeuren dat deze dag precies dát doet wat wij voor ogen hebben: vrouwen terug laten keren naar hun kostbare ‘I’m HERE’ energie!

Iedere keer komen we met een nieuw tot-de-verbeelding-sprekend-thema voor vrouwen. Je herkent de thema’s ongetwijfeld.
Ieder BW-programma nodigt je uit meer te ontdekken en te spelen rondom het thema. Zodat jouw relatie met het onderwerp interessanter, leuker wordt en je betekenisvolle inzichten geeft om mee verder te gaan.

De eerstvolgende keer is in de winter op zaterdag 13 januari 2018. Het thema is:
BURNING WOMEN IN HIBERNATION ~ IN WINTERSLAAP

Winterslaap is in de westerse wereld zo iets als de ‘vergeten groente’ onder de winterbeslommeringen. Deze fenomenale ‘bezigheid‘ heeft jammer genoeg een ‘slechte (als in onderbelichte) pers’ in tegenstelling tot de feestelijke decembermaand-reuring zoals de kerstboom optuigen, het sneeuwballengevecht, oliebollen bakken op oudjaar en de kater op 1 januari. Wij vinden dat de bruikbaarheid van winterslapen behoorlijk wordt onderschat en zetten daarom deze oeroude skill op de kaart met BURNING WOMEN in Hibernation op 13 januari. Welkom!

Herfst en winter nodigen ons uit om het tempo te vertragen. De natuur houdt haar spreekwoordelijke keutel in. Boomsappen komen bijna tot stilstand. Dieren trekken naar zonniger oorden of gaan ondergronds.
De berin gaat in winterslaap. Haar hartslag vermindert tot bijna niets. Midden in de winter worden de kleine beertjes geboren. Ze ontwaakt nauwelijks maar net genoeg om de pasgeborenen schoon te likken en ze tegen haar tepels te duwen. Ze vouwt haar poten om de kleintjes heen om ze van de koude grond te houden en valt weer in slaap. Pas wanneer de lente geleidelijk aanvangt, begint de sluimerende wedergeboorte zich te roeren. De ondergrondse periode loopt ten einde. Niet alleen vanwege het ontwaken uit de winterslaap alsof de berin dood was, maar veel meer nog omdat ze ontwaakt mét nieuwe jongen, is dit schepsel een diepgaande metafoor voor ons leven; voor de terugkeer en het toenemen vanuit iets dat dood leek te zijn.

Vrouwen en beren lijken op elkaar, we zijn verbonden aan de aarde. We zijn onvoorspelbaar en weigeren om getemd te worden. We zijn fel én gul, ‘wicked’ én subliem, terughoudend én waardevol, begrenzend én toegankelijk. Misschien worden we hierom wel in vertellingen wezens van paradox & mysterie genoemd. Het beeld van de beer kan je inspireren als het gaat om het vermogen om je eigen leven te regelen, vooral je gevoelsleven.

Op Burning Women in Hibernation:

– ga je de stille winterenergie binnen
– bespeur je je potentieel die schuilt in de ‘slowe’ flow
– creëer je vanuit je ‘berinnen-intuïtie’
– ervaar je de winst van naar binnen keren, terugkomen en toenemen

Wat kun je verwachten?
Vuurtjes stoken, bewegen, creëren, ademen, storytelling, Turning-Inwards-Inipi – een Lakota zweethutceremonie.

Sfeer? Intiem, Stil, Aardend, Sfeervol, Geborgen, Warm, Genietend.


Burning Women inviting Kali

Zwartblauwe huid, woest opengesperde ogen, verwarde zwarte haren, uithangende tong, meer dan vier armen, een slinger van 51 schedels om haar hals, kek rokje van afgehakte armen, in één hand een vlijmscherp zwaard en in de andere een afgehakt hoofd*. Verder helemaal bloot.

Niet een alledaags Tinder-profiel. Wel een schets van de afschrikwekkende maar o zo liefdevolle godin der godinnen KALI.

*Al het afgehakte aan Kali’s verschijning symboliseert het ego-handelen, ons denken waarin concepten tot stand komen die meer belemmerend dan bevrijdend werken.

Kali’s energie laat zich herkennen in benarde situaties. Waar het te heet onder je voeten wordt of wanneer er een naar gevoel ontstaat dat aan je blijft plakken en je niet kunt ‘shaken’. Je bent strijdlustig en gevoelig tegelijk. Een gevoel van getver!, brrr! of grrr!! overvalt je: iets is woedend.
Woede gevoelens hebben was en is nog steeds ‘not done’ in de westerse maatschappij omdat ze als negatief worden bestempeld. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je ze niet hebt.
Je ingeboren Kali-energie staat al jaren tot je beschikking zonder dat je het misschien beseft. Je heb haar al lang gevoeld. Ga maar eens na: welke situatie dreef jou tot het randje van gezond verstand zonder dat je hier ook maar iets over te zeggen had?

Kali komt ‘in the picture’ op momenten die wij vrouwen goed kennen: de woede die ontstaat wanneer iemand van wie wij houden, ons onderschat, onze vooruitgang blokkeert of weigert voor ons op te komen. Welke situaties herinner jij je waarin iemands boosheid je ‘handel en wandel’ ​​leek te bedreigen? Of je gevoel van rechtvaardigheid?
Woede kan iedere waarheid onthullen die onder de oppervlakte borrelt. We moeten alleen zo nu en dan opstaan, onze ware hoektanden laten zien en standhouden.

De Kracht van Kali
Meestal vangen we meer vliegen met honing dan met azijn: we laten ons meestal van onze mooiste kanten zien. Liefde en vergeving is krachtig, maar vergeet niet dat Kali in ieder mens leeft.
Eén van Kali’s grote en geheime gunsten is dat ze je wijst naar die delen van jezelf die je hebt verworpen, waar je bang voor bent of links hebt laten liggen. Haar energie gaat dus nog een laag dieper; ze bevrijdt je mind van vooropgezette ideeën en geconditioneerde overtuigingen en zet je geest open voor nieuwe ervaringen in de realiteit. Zo inspireert ze je om starre ideeën los te laten over wie en wat je bent, je emotionele bereik op te rekken en je leven te leven op een schitterende, bevrijdende wijze.

Leven met Kali
Kali is stoere liefde. Ze is vaak rauw, hard en heeft geen manieren want ze staat voor de schaduwzijde van het leven. Ze spreekt een vermogen aan die voorbij gaat aan ‘het gewone’. Haar woeste, bloederige gezicht ís haar ware zelf.
Je wordt niet vrij door alleen maar met de stroom mee te gaan. Je wordt vrij door te weten wanneer je “nee” moet zeggen en om op gepaste wijze meedogenloos te zijn. Leven met Kali maakt je leven aangenamer, je humor voller, en je ervaring rijker.

Wanneer je toegang hebt tot KALI’s energie dan
– zie je angsten uit het verleden onder ogen en onderneem je actie
– omarm je gevoelens van teleurstelling
– accepteer je woede en agressie van jezelf en de mensen om je heen beter
– ervaar je waar je vast zit in illusies
– voel je je vitaal en autonoom
– hanteer je macht op een gezonde manier

Wat kun je verwachten?
Alles wat je vuur en woede doet aanwakkeren en oplaaien, in een veilige setting! Vuur maken, lichaamswerk, dansen, ademen, woest creëren, ‘Cooling-Down-Kali’ INIPI-ceremonie.
Sfeer? Woest, Waarachtig, Warm. Belangrijk: We vragen de deelnemers tijdens ‘BURNING WOMEN’ veel in stilte te zijn tussen de verschillende programma-onderdelen door om meer naar binnen te keren.

Wij nodigen je van harte uit voor een dag experimenteren met Kali’s energie en kijken uit naar je komst!


Burning Women closer to Gaia

GAIA. Oermoeder. Spirit van de levende Aarde. Godin. Natuurkracht.

Ze is ontstaan vanuit Chaos en bracht de hemel, de bergen en zeeën voort. Je kunt je er van alles bij voorstellen. Doe dat ook vooral. Want je verbeeldingskracht en voorstellingsvermogen zijn de prachtigste poorten om jezelf vanuit je innerlijke diepte en unieke grond te laten oprijzen. Net als Gaia, een 100% Burning Lady!

Bij elke Burning Women 1-daagse is je commitment aan jeZELF, aan wat je bezig houdt en aan je vraag die het leven je op dit moment stelt.
Dichter bij Gaia betekent een beweging inzetten die je harmonie, wijsheid natuurlijk evenwicht brengt.
Met een Relaxation Voice Bath, SoulCollage® & de Gaia’s Inipi ondersteunen en inspireren wij je om – bij wijze van spreken – op Gaia’s schoot te kruipen en van top tot teen haar weldadige heartbeat te voelen, in je op te nemen en haar werk te laten doen.
GAIA zorgt ervoor dat je met lichtjes in je ogen, ’n zacht gelaat, ontspannen lichaam en ’n blij hart weer terugkeert naar huis.

Wij nodigen je met een groots en liefdevol ‘fire within’ uit voor BURNING WOMEN ‘closer to GAIA’ en kijken er naar uit je ontmoeten!

Waar gaat deze dag over?
💚weer voeling krijgen met je harmonie, wijsheid, natuurlijke evenwicht
💚meer spreken en handelen vanuit jezelf
💚vertrouwen op je intuïtie en je flow ontdekken
💚ruimte ervaren tussen je psychologische mind & ware Natuur
💚je sparkle, je vrij- en blijheid, je kracht

Wat kun je verwachten?
Een Relaxation Voice Bath*, SoulCollage® en Gaia’s Inipi oftewel zweethutceremonie.

Een Relaxation Voice Bath is een onderdompeling in klanken en overtonen. Deze methode is ideaal om rust, ruimte en ontspanning de ruimte te geven. Om inzichten te ontvangen en om meer in contact te komen met je natuurlijke staat van zijn.

Sfeer? Relaxed, Ontspannen, Natuurlijk


Burning Women Harvest MOON

BURNING WOMEN Harvest MOON vindt plaats in het seizoen van de herfst, een transformerende tijd waarin we bewegen naar de donkere tijd van het jaar en weer naar binnen keren.
Vijftien totaal unieke vrouwen komen bij elkaar om zich vrij uit te drukken en hun onderzoek te verdiepen naar wat hun aanmoediging is in het leven. Je bent van harte welkom!

Naar binnenkerend wordt het je weer helder hoe je verbonden bent met je ware natuur, met anderen, de wereld en wat je betekenis is in het geheel.
Je verbintenis op deze dag is aan je Zelf en je wens om een ontspannen en nieuwsgierig mee te stromen richting de vruchtbare grond van je ware natuur.

Door de jaren heen hoorden we vrouwen die wij begeleidden vertellen dat ze hun ware Natuur herkennen in het ervaren van Stilte. In het geluid van het breken van de golven in de branding. In de geur van goede grond. In de spanning van het onthullen van een niet-eerder vertelde gebeurtenis. In de slappe lach. In het voelen van de beat in goeie muziek. In de nabijheid van een geliefde. In het koken van een heerlijke maaltijd met fijne producten. In de flow van schilderen of boetseren. In de diepe grom van weerstand in een creatief proces. In tot stilstand komen in een writer’s block. In de vibratie van stembanden bij het zingen onder de douche. In de grens trekken bij een emotionele uitbarsting of bedreiging. In het lichaam dat trilt van woede. In hartverscheurend huilen van intens verdriet. In het luisteren naar krachtige songs van inheemse volkeren. In de beweging van flamenco, tai chi en yoga. In het stampen door modderplassen op blote voeten.

Wij nodigen je met een groots en liefdevol ‘fire within’ uit voor BURNING WOMEN Harvest MOON en kijken er naar uit je ontmoeten!

Waar gaat deze dag over?
🌀weer voeling krijgen met je ware Natuur
🌀meer spreken en handelen vanuit jezelf
🌀vertrouwen op je intuïtie en je flow ontdekken
🌀ruimte ervaren tussen je psychologische mind & ware Natuur
🌀je sparkle, je stilte, je zoetheid, je FIRE

Wat kun je verwachten?
Meditatie, Dansen, Sound & Song, Ademen, SoulCollage®, Reflectie, Sharing, Purification Ceremonie oftewel zweethutceremonie.

Sfeer? Relaxed, Funloving, Open, Warm, Aards én Hemels.