Skip to content

Individuele Verbonden Ademsessie

Zoals je ademt, zo leef je

Ademhalen is heel gewoon. Je doet het continu, zonder erbij na te denken. We staan er niet vaak bij stil HOE we ademen. Zonder dat we het weten, ademen wij vrij oppervlakkig en nemen minder zuurstof in dan werkelijk beschikbaar is. Je past in stressvolle situaties onbewust je ademhaling aan, houdt je adem in als je schrikt of een vervelende negatieve emotie niet wilt voelen. Door je adem in te houden, zet je onbewust je gevoel tijdelijk ‘on hold’. Zo zet spanning zich vast in je lichaam. Gebeurt dit vaak dan ontstaat stress.

Adem je langdurig oppervlakkig dan ontwikkelt zich een verstoorde ademhaling en dat heeft negatief effect op je fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn.

Adem als medicijn

Verbonden ademen is een behoorlijk wonderbaarlijk helende oefening. Het kan angst en stress verminderen, brengt je in het huidige moment, helpt je herinneren hoe je moet reageren op jouw specifieke stressfactoren.

De verbonden ademhaling brengt veel meer zuurstof in je systeem dan gewoonlijk wat er voor zorgt dat je lichaam tot op celniveau doorbloedt en revitaliseert. Verbonden ademen  ‘shapeshifts’ oude overtuigingen, gewoonten en gedragspatronen die je beperken. Ook kan het op een non-verbale manier bijdragen in het verwerken van verdriet en rouw.

Een aantal keer verbonden ademen vergroot je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn waardoor je kunt aansturen op positieve verandering om je leven voller te leven met meer aanwezigheid en vreugde!

Leven zoals je ademt

Individuele Verbonden Ademsessie

Een verbonden ademsessie is een non-verbale meditatie. Jezelf overgeven aan de adem en de wijsheid van je lichaam ís een verademing.
Het is geen hoofdwerk, maar een bewuste ervaring van beleven, openstaan en genieten van wie en wat je bent in het moment.

Deze ademtechniek vermindert stress, bevordert je emotionele balans en versterkt je mentale kracht. Het is een 'boost' voor je fysieke gezondheid. Je vergroot je zelfbewustzijn en ontdekt nieuwe innerlijke aspecten van jezelf.

Elke ademsessie geeft steeds opnieuw een bijzondere 'one of a kind' ervaring die je kunt vergelijken met het maken van een verdiepende innerlijke reis. Velen die je zijn voorgegaan omschrijven hun ervaring als magisch en bevrijdend.

Je ademt op muziek.

Individuele ademsessie

Kosten

€  125,- *

*particulier tarief incl. btw

  • 'live' verbonden ademsessie van 2 uur inclusief voorbereiding
  • strippenkaart met korting beschikbaar
  • inclusief ondersteunende oefeningen en meditaties

Het effect van bewust verbonden ademen

In flow met je vitale energie

  • Een verbonden ademsessie ontspant diep.
  • Je ademt meer zuurstof in je lichaam dan normaal waardoor je het herstellend vermogen van je lichaam versterkt. De gebieden in je lichaam waar energetisch blokkades zitten worden beter doorbloedt.
  • De verbonden ademtechniek helpt je vastzittende emoties en trauma te doorbreken en transformeren. Zo creëer je meer ruimte in je systeem.
  • Gelijktijdig kom je heel bewust in verbinding met de flow van je vitale energie, je levensenergie.
  • Je ervaart als waarneembaar mens diepgaand dat je verbonden bent met het ‘wezenlijke’ in jezelf, je ware aard.
  • Mensen die ademwerk doen vertellen over het ervaren van energie, licht, kleur en beelden.

Ohm Breathe Sanskrit Symbool

Praktisch

Hoe ziet een ademsessie eruit?

HoE, wat en waar?

Verbonden ademen, het zegt het al. Gedurende een verbonden ademsessie verbindt de inademing aan het uitademing en laat je de minieme pauzes bewust achterwege.

Je ademt door je mond. Het wordt een continue flow van adem innemen en weer loslaten in zowel borst, flanken als buik.

De ruimte is comfortabel, warm, besloten en heeft een prettige veilige sfeer.

We beginnen de ademsessie met een intakegesprek waarbij we kijken naar jouw huidige situatie, hulpvraag en intentie. Ik leg uit hoe de ademsessie zal verlopen en beantwoord je vragen. Dan volgt een korte meditatie waarin je – voor de duur van de ademsessie – loslaat wat je bezighoudt. Je gaat comfortabel op het matras liggen, sluit je ogen en gaat verbonden ademen. In de sessie leer ik je om volledig en diep adem te halen.

Je ademt op o.a. archetypische muziek.

 

Persoonlijke begeleiding

Na de sessie is er thee en tijd om weer terug te komen in het hier-en-nu. Er is mogelijkheid om je ervaring te delen of er expressie aan te geven op de manier die je past.
We sluiten af in stilte. Daarmee doe je recht aan je innerlijke reis op alle niveaus en kan integratie plaatsvinden. Goed 'geland' ga je naar huis. 

Op een rij

De 4 belangrijkste effecten van verbonden ademen

Door bewust de inademing en de uitademing op een ontspannen manier te verbinden, kan de ademhaling spanning in het lichaam, zoals pijn, loslaten.
Met de juiste begeleiding en een open mind overwin je afwijkingen in je ademhaling. Wanneer je vrij en volledig begint te ademen bouw je geen spanning op in je lichaam. Je ontspant en accepteert het leven op een natuurlijke wijze. Belangrijk is het besef dat dit niet kan worden afgedwongen.

Een optimale ademhaling heeft een herstellend vermogen en een positieve invloed op het versterken van het zelfgenezende vermogen.

Als mens hebben we het vermogen om herinneringen van persoonlijke gebeurtenissen te ervaren: zoals je 18e verjaardag, hoe je een goede vriend hebt ontmoet of een ongeluk. Aan elke herinnering hebben we een betekenis verbonden. Ze zijn ‘ingebakken’ in ons cellulaire geheugen, wat ons slachtoffers van ons verleden houdt. Wat bewust verbonden ademhaling doet, is onszelf toestaan ​​om die herinneringen veilig weer boven te laten komen en erdoorheen te ademen. Als resultaat daarvan zal de reactie en de betekenis die de herinnering voor ons heeft, veranderen. Oude onderbewuste overtuigingen lossen op en integreren.

Onze gedachten zijn creatief en ze beïnvloeden onze realiteit. Of we nu gezonde of ongezonde gedachten hebben, onze reacties op de buitenwereld zijn gebaseerd op wat er gaande is in onze innerlijke wereld. Verbonden ademen brengt je in een tranceachtige bewustzijnstoestand waarin je geest komt tot rust, waardoor het onderbewustzijn blijkbaar een beetje opnieuw kan bedraden. Door je bewust met je ademhaling te verbinden, ben je in staat om ‘mindvoller’ in het moment te zijn in plaats van aan te haken aan de mentale chaos die je zo vaak afleidt van wat er werkelijk om je heen gebeurt.

Zoals je ademt, zo leef je. Het is de moeite waard om je ervan bewust te zijn dat iedereen zijn of haar overlevingsscript reproduceert tijdens een ademsessie. De intentie van een ademsessie is je bewust te worden van je overlevingspatronen en deze te overwinnen.

De essentie die ons in het fysieke lichaam in leven houdt is de adem. Creëer een liefdevolle relatie met je eigen adem en zie hoe je in het leven gedijt.

Wil je een individuele verbonden ademsessie boeken?

Of heb je een vraag? Gebruik het contactformulier hieronder en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Ik hoor je graag.