Skip to content

Leven gaat in cirkels, in kringen, in cycli

Het was alsof mijn ondergrondse godinnen en persoonlijke muzes ruzie met me zochten. Ik kreeg een duidelijke hint dat zij het beu waren om nog maar één seconde langer te wachten… Het ging over trouw zijn aan mijn eigen weg. Aan mijzelf. En luisteren naar mijn hart en intuïtie.

Afgelopen april nam ik afscheid van de meerdaagse retraites die ik in samenwerking met Erica jarenlang heb gegeven. Na India, aarden op Hollandse bodem en de verbouwing merkte ik dat het tijd was voor iets nieuws. Iets dat nóg dichter bij mijn hart ligt.

Een decennium lang van diepe connectie, bijzondere ervaringen, veel lol, tranen van ontroering en verdriet, de nodige confrontaties en lessen van onschatbare waarde voor iedereen die deelnam en voor ons als begeleiders.

We faciliteerden meer dan 1000 mensen, da’s bijna een klein dorp aan Superego’s. We brachten in totaal 47 dagen in stilte door met deelnemers. Mochten getuige zijn van meer dan 7200 minuten van zelfonderzoek van groepjes en we zaten maar liefst 1142 uur als begeleiders naast elkaar op een meditatiekussentje, lieve Eer.

Ik dank iedereen die ik in kracht en kwetsbaarheid mocht ontmoeten. Voor wie je bent. Voor je wijsheid en je moed om te kijken voorbij de grenzen van wat je al wist.

Grote dank aan de koks voor jullie onvermoeibare energie, samenwerken-in-de-keuken-skills en overheerlijke maaltijden.

Ik dank jou, Erica voor je gulle hart, wijsheid en humor! We spiegelen elkaars zielen en leren zo veel door onze diepe vriendschap.


New Beginnings

De korte route van mijn weg sindsdien:

 • chaotisch
 • zittend aan de grond
 • kwijt
 • en… back on track

Hoe dan ook… de weg leidt me naar VROUWENWERK
omdat jullie de meest mysterieuze wezens zijn die op deze wereld jullie mooie ding doen,  op een natuurlijke manier toegang hebben tot een oneindig diepe en wijze bron. Die is nooit ver weg, maar juist altijd dichtbij. Je intuïtie, verbeelding, creativiteit én je humor zijn je beste ‘pathfinders’.

Elke vrouw heeft, zoals Clarissa Pinkola Estès schrijft ‘gepassioneerde creativiteit, een krachtige drijfveer, tijdloos weten en barstensvol goede instincten’.
Je zou wel gek zijn om daar niet meer mee te doen. Wordt je leven door stagnatie en verveling gekenmerkt? Dan is het de hoogste tijd om je potentieel tevoorschijn te toveren. En laat deze scheppende functie van de psyche de delta rijkelijk bevloeien!

Ik voel me zeer close to the source want goodbyes & afscheid nemen verschijnt momenteel op allerlei manieren in mijn leven.
Mag ik je blijven uitnodigen om je eigen onnavolgbare diepte te blijven op te zoeken? En er nooit mee te stoppen? Voor jezelf. En voor alle vrouwen in je omgeving want groeien doe je ook voor iedereen in je omgeving.

Ga telkens weer op onderzoek en op ontdekking voorbij te oude ideeën en beknellende concepten van wie en wat je bent. Het is er zo fijn, rustig, inspirerend, vitaal en warm.
Heb je daarbij inspiratie, support en aanmoediging nodig, dan ben ik je vrouw.
Wees welkom!

Aan alle mannelijke lezers
Is er een specifieke vrouw aan wie je denkt wanneer je dit leest? Forward dan gerust deze mail naar haar, met dank!


Summer SoulCollage® Serie

In augustus geef ik de Summer SoulCollage® Serie. Het is een reeks van losse SoulCollage® workshops voor de liefhebber. Voor de beginnende en de meer ervaren.

En net als op op vakantie ..
hoef je niets uit te vinden
hoef je niets te bedenken
hoef je niets op te lossen
niets te interpreteren
niets door te hebben
niets te verzinnen
niets uit te leggen
niets te bepalen
niets te flikken
niets te fixen
Je hoeft alleen maar jezelf te zijn en te genieten.

Je gaat 5 dagen spelen met van één van de meest fijne en intrigerende methodes die ik ken. SoulCollage®.
Het is gemakkelijk en vooral erg leuk. Iedereen die van beelden, symbolen en verrassende inzichten houdt en op zoek is naar een intuïtieve methode voor persoonlijke groei, vindt deze serie inspirerend en leuk.

Eh… vertel nog even wat is SoulCollage® is?
SoulCollage® geeft je direct toegang tot je innerlijke wijsheid. Het is een creatieve tool voor zelf-ontdekking. Het is een deur waardoor je een kijkje kunt nemen in je ziel. En in je geschiedenis en in je ervaringen en aspecten van jezelf te ontdekken die je niet alleen zou bereiken door te denken. Je maakt gebruikt van je intuïtie en verbeelding als je je kaarten maakt. Iedere kaart weerspiegelt een ander aspect van wie je bent.

Je gebruikt eenvoudige materialen: afbeeldingen uit tijdschriften, schaar, lijm en karton. En je doet dit in je eigen tijd, in je eigen tempo en in je eigen taal van beelden. Iedereen kan het! De SoulCollage®kaarten die je hebt gemaakt, geven je in een reading toegang tot je aangeboren ‘weten’. Velen die hun kaarten in persoonlijke readings raadplegen, zijn vaak verbaasd over de synchroniciteit van de kaarten die ze trekken, en door de wijsheid van hun antwoorden.
Deze methode heeft honderden mensen geholpen die zichzelf niet-kunstenaars hebben verklaard om hun creativiteit te ontdekken en hun verbeelding aan te wakkeren.

Waarom deelnemen? SoulCollage®

 • is écht heel leuk en ontspannend
 • ontwikkelt je waarnemingsvermogen en intuïtie
 • oefent je vermogen om diep te luisteren
 • geeft toegang tot antwoorden vanuit je innerlijke wijsheid.
 • biedt een groep van gelijkgestemden: dat geeft een mooie bedding en aanmoediging.
 • geeft je meer zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, zelfacceptatie en meesterschap en
 • Je hebt een flinke stapel SoulCollage® kaarten gemaakt aan het einde van deze Summer SoulCollage® serie voor het doen van persoonlijke readings

Voor wie? Voor iedereen die

 • wil genieten, blijvende inspiratie zoekt en iets moois wil creëren
 • zich meer wil verbinden met de eigen essentie op een speelse diepe manier
 • verlangen heeft naar creativiteit en betekenisvolle expressie
 • interesse heeft in haar persoonlijke ontwikkeling en daar belang bij heeft

Kom samen met een vriendin
Het is een zeer geschikte een ‘fun’ activiteit om samen met een vriendin, zus, dochter of iemand anders te doen. Want je leert elkaar op een andere manier kennen en vertelt over dingen waar je anders niet zo snel over spreekt.

Breng je iemand mee, dan ontvang je 10% extra korting (samen delen) op zowel de early- als late bird tarieven.


Programma schema  

De Summer SoulCollage® serie bestaat uit een uitgebreide introductieworkshop
plus 4 verdiepende thema-workshops waarvan ik met een quote, oneliner, film-
of songtitel een tipje van de sluier oplicht.
We starten om 10 uur en eindigen om 16.30 uur.Dag 1 Zondag op 4 augustus 2019
Uitgebreide Summer SoulCollage® introductie*

Je gaat spelen met beelden! Met behulp van intuïtie en verbeeldingskracht creëer je je eigen kaarten met collages, waarbij elke kaart een ander aspect weergeeft van wie je bent. Je ontdekt ook de vier groepen binnen SoulCollage® die de psychologische, sociale, energetische en archetypische dimensies in je leven vertegenwoordigen en ervaart het SoulCollage® leesproces.

Dag 2 Zondag 11 augustus 2019
’Everything the Power of the World does is done in a circle’
Dag 3 Zondag 18 augustus 2019
‘Why don’t you stop and smell the roses?’
Dag 4 Zondag 25 augustus 2019
’The Devil wears Prada’
Dag 5 Zaterdag 30 augustus 2019
’Fields of Gold’

*Voor deelnemers zonder SoulCollage® ervaring start de (een deel van de) serie altijd met de uitgebreide introductieworkshop op 4 augustus a.s.

Begint het al te kriebelen?
Staat je ‘inner-artist’ flink te juichen? Mooi.
Kom lekker knippen, plakken en vooral genieten,
je bent van harte welkom!

Aanmelden
Ben je nieuwsgierig en heb je zin gekregen om deel te nemen? Contact me dan via 06 24 98 12 48 of info@dsac.nl en ik reserveer je plek. Heb je vragen, dan zijn die natuurlijk ook zeer welkom.

Leuk je te ontmoeten, ik kijk uit naar je komst!

Ga je op vakantie of ben je al onderweg? Dan wens ik je het heerlijke nietsdoen, veel schitterende uitzichten, mooie ontmoetingen en een fijne zomerse tijd !

Lieve groet,

Nieuwsbrief & agenda-update
direct in je mailbox?

Geef een reactie