Meerdaagse Intensives

Wil je meer leven vanuit bewustzijn, met focus en helderheid?

Drie keer per jaar, in de lente, herfst en winter, geven Erica Rijnsburger en ik 3-daagse intensives.

Deze intensives zijn voor jou wanneer je:

  • oorspronkelijke kwaliteiten op een natuurlijke manier aan de dag wilt leggen, in leven en werk
  • wilt afstemmen op je innerlijke stilte waar of met wie je ook bent
  • nieuwsgierig bent naar wie je bent wanneer je ook onbewuste gevoelens – bijvoorbeeld de onplezierige – erkent
  • nieuwsgierig bent naar het ontdekken van jouw eigen bron van geluk, levenslust en vrijheid in verbinding met een ander
  • open staan voor zelfonderzoek op vier niveaus van het bestaan; mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch
  • je vermogen wilt vergroten om helder, mild en respectvol te communiceren met anderen

Hieronder vind de retraites voor het komende jaar en alle praktische informatie zoals locatie, prijzen en een contactformulier voor aanmelding of vragen.

Je bent van harte welkom!

 

3-daagse Superego Intensive, 11 t/m 13 april 2019

Ontdek hoe je je Innerlijke Criticus van interne 
saboteur transformeert in een bondgenoot.

Werkelijke transformatie gaat over het bereiken van meer intimiteit met jezelf, met de ander en je omgeving. Intimiteit betekent rust en eenheid ervaren ongeacht wat zich aandient.

Het Superego vormt samen met het Onbewuste en het Ego de psyche van de mens. In zuivere vorm is het Superego ons geweten, maar in de vervorming wordt het Superego onze innerlijke criticus die ons doen, laten en voelen van commentaar voorziet. Het gevolg is dat we vanuit een kinderlijk perspectief naar onze omgeving kijken en we ons steeds onvrijer voelen.

Lees verder

If today was your last day in this body,
would the chatter of your mind
hold any value for you?
Then, why not live like this now?

~ Mooji ~

3-daagse Awareness Intensive retraite, 12 t/m 14 september 2019

Een intensieve retraite waarin je langzaam in een boeiende structuur alle concepten over jezelf laat varen en ontdekt wie er verborgen zit onder al die beeldvorming.

Voor de tweede keer organiseren we deze zeer intensieve retraite.Aan de hand van enkele fundamentele vragen onderga je een queeste naar het Zelf. In drie dagen beoefen je de oude Zen techniek ‘facing the wall of silence’ in aanwezigheid van “de ander” en je bereikt een niet eerder gekende diepte in jezelf.

De vraag ‘wie of wat ben ik?’ is net zo oud als de mensheid zelf en raakt nooit uit de mode. Elk mens komt op een gegeven moment deze twee kernvragen tegen in zijn of haar leven omdat ze voortkomen uit een natuurlijk verlangen het Zelf te leren kennen. Wie ben ik?  Wat ben ik? De vragen dagen je telkens weer uit de betekenis van het bestaan in het moment te onderzoeken.

Lees verder

‘Alles wat je denkt dat je bent, dat ben je niet’

~ Sri Nisargadatta Maharaj ~

3-daagse Awareness & Silence retraite, 21 t/m 23 november 2019

Een intensieve retraite waarin je langzaam in een boeiende structuur alle concepten over jezelf laat varen en ontdekt wie er verborgen zit onder al die beeldvorming.

In stilte zijn. Niet hoeven praten. Aanwezig. Je zintuigen scherp. Opmerkzaam. In contact. Met jezelf en je omgeving. Stilte geeft ruimte. Nodigt uit. Creëert en inspireert. Anders dan de ‘gewone’ wereld. Die is druk en veelomvattend. Vol afleiding. Van de dingen die je belangrijk vindt. Van de mensen die je na zijn. Van jezelf. Vaker in stilte zijn houdt je op koers en geeft je meer focus. Je kunt je aandacht richten op wat belangrijk en relevant is.

Lees verder

‘We delight in the beauty of the butterfly,

but rarely admit the changes it has gone through to achieve that beauty.’

~ Maya Angelou ~