Skip to content

Wat is Burning Woman?

Burning Woman staat – als vrouwelijke bondgenoot van het Burning Man Project, Black Rock City in Nevada Desert – voor het verzamelen van alles wat puur, waarachtig en ontembaar is.

Iedere vrouw die zichzelf herkent in 'Burning Woman' is vanuit haar essentie intuïtief, gevoelig en vooral loyaal aan zichzelf. Ze is trots, vindingrijk en in verbinding met de onderstroom in haar leven.

Met Burning Woman sporen we je aan je vrij uit te drukken en je verlangen vanuit je oorspronkelijke stroom vorm te geven. Je onderzoekt wat jouw aanmoediging is in het leven. Het wordt je duidelijk(er) hoe je verbonden bent met je eigen Natuur, met anderen, de wereld en jouw betekenis in het geheel.
Deze dagen gaat om expliciet om je verbintenis: het bewust en ononderbroken meestromen naar ‘rijkere grond’.

Door de jaren heen hoorden we vrouwen die wij begeleidden, vertellen dat ze hun eigen wilde Natuur herkennen in het ervaren van de stilte. In het geluid van het breken van de golven in de branding. In de geur van goede grond. In de spanning van het onthullen van een niet-eerder vertelde gebeurtenis. In de slappe lach. In het voelen van de beat in trancemusic. In de nabijheid van een geliefde. In het koken van een prachtmaal met fijne producten. In de flow van schilderen of boetseren. In de diepe grom van weerstand in een creatief proces. In tot stilstand komen in een writer’s block. In de klankkleur van stembanden die vibreren in de keel. In de grens trekken bij een emotionele uitbarsting of bedreiging. In het lichaam dat trilt van woede. In hartverscheurend huilen van verdriet. In het luisteren naar krachtige songs van ‘indigenous people’. In een specifieke beweging vanuit flamenco, tai chi en yoga. In het stampen door modderplassen op blote voeten.

In 2017 hebben wij het idee van Burning Woman in vuur en vlam gezet en gaven we meerdere 1-daagsen voor vrouwen aan de hand van een diverse thema's.

BURNING WOMAN

Weer voeling krijgen met wie en wat je bent

Spreken en handelen ten behoeve van jezelf

Minder conventioneel zijn

Creatieve flow ervaren

Het gesprek voeren tussen je bewuste en onbewuste

Je vrouwelijke intuïtie volgen

Het ‘boenen’ van je heldere waarnemingsvermogen

De pit, sparkle, humor, zoetheid en FIRE

Burning Man Project, Black Rock City in de Nevada Desert

Het Amerikaanse experimentele event Burning Man nodigt elk jaar iedereen (die zich de toegangsprijs kan veroorloven) uit om voor 10 dagen een tijdelijke gemeenschap op te bouwen in de Black Rock Desert in Nevada, waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is.
Burning Man is vernoemd naar het feit dat het evenement altijd wordt afgesloten met het verbranden van een metershoge rijsthouten pop, de Wicker Man.