Skip to content

Workshops

1-daagse workshop

het collage

LABoratorium

nieuwe data 2023 volgen binnenkort

‘Het Wiel van de
Vier Richtingen’

Het Wiel van de Vier Richtingen is een eeuwenoude tijdloze plattegrond.

De richtingen zijn gekoppeld aan natuurlijke cycli, bijvoorbeeld de dagdelen, seizoenen en fasen van de maan.
Deze kringlopen laten ons bovenal de basisritmes van de natuur zien. En daarmee het natuurlijke ritme van onze eigen wezen. We kunnen iedere ervaring  een plek geven op de vier richtingen.

Sta je voor een keuze, speelt er rouw rondom verlies, voel je verlangen of wil je meer begrip ontwikkelen over iets waar je mee rondloopt, dan kan het wiel een verandering van perspectief teweegbrengen.

Het leert je op een andere manier kijken naar je innerlijke wereld en hoe je deze weer op orde en in balans kunt brengen. Met het wiel als landschapskaart (her)vind je je weg van binnenuit.

Door via de vier richtingen met beelden te werken, spreken we een andere innerlijke wijsheid aan. Die van de rechterhersenhelft, ‘thuisbasis’ van onze intuïtie, gevoelens, gewaarwordingen, indrukken en ons vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien. Via beelden combineer je alle informatie die als ervaringen zijn opgeslagen. Dat kan leiden tot plotse ingevingen, afdwalend associëren en onverwachte inzichten.

Collages maken geënt op het Wiel van de Vier Richtingen zet alles in beweging en is grenzeloos.

Het collageLAB is voor mensen die bekend zijn met meditatief werk, zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling. Het is niet nodig om ervaring te hebben met creatieve expressie.

inner expressive exposure labwork

Wat is het collageLAB?

Een collageLAB combineert – aan de hand van een thema – collagetechniek met beelden en een methode voor zelfonderzoek; de self-inquiry.

Aan de hand van kleine oefeningen, meditaties en een paar vragen rondom het thema verken je op een betrouwbare manier je innerlijke wereld. Je ervaring op een petrischaaltje, notitieblok bij de hand als in een persoonlijk laboratorium.

Je verlangen, vraag of dat wat er speelt, dient als startpunt van onderzoek en expressie. Open en nieuwsgierig oefen je jouw vermogen om waar te nemen, te delen, luisteren, ontsnappen, wachten, mengen, destilleren, voelen en samen te vloeien. Je werkt op jezelf en in twee- of drietallen.

De opbrengst krijgt vaste vorm met het maken van een nieuw beeld: de LABcollage. Het is een jonge creatieve expressie op karton van een kostbaar besef, schitterend inzicht, een diep weten. Het plakwerk vormt de spiegel die helpt je vondst(en) vitaal en aanwezig te houden en te laten beklijven.

Zet je LABcollage thuis in het zicht, hang 'm op de deur van de koelkast, laat 'm afdrukken op Dibond (kunststofplaat) of draag 'm dichtbij in je tas.

Je zult jezelf verbazen, verrassen, vermaken, laten raken. Nieuwsgierig geworden?

Je bent van harte welkom!

Kosten

€ 90,-* per workshop
€ 320,-* voor alle 4

*exclusief 21% BTW voor werkgevers en zelfstandigen

  • 'live' LABmiddag van 9.45 – 16.30 uur in het Pop-up Atelier in Den Haag, locatie volgt.
  • in een groep van maximaal 6 deelnemers
  • inclusief tools en materialen zoals blanco kaarten en afbeeldingen
  • inclusief koffie, thee en wat lekkers
  • de lunch is een potluck: iedereen neemt een eigen bijdrage mee met als resultaat een gezellige en ontspannen lunch met een variëteit aan smakelijke heerlijkheden.

De Taal van Beelden

Uitgebreide 1-daagse introworkshop
SoulCollage®

Zondag 5 maart 2023

Kleur en stem geven aan de schat van waarde die verborgen ligt in jezelf? Hoe je dat doet, ontdek je met SoulCollage®.

Er ligt een onuitputtelijke bron aan innerlijke wijsheid te wachten tot jij het komt ophalen. SoulCollage® brengt je er mee in contact. Het is bijzonder vervullend om te doen.

De workshop neemt je mee in de basis van SoulCollage®.  Het is een fijne manier om creatief expressie te geven aan wat er binnenin je leeft. Via beelden.

Je ontdekt de 4 groepen en transpersoonlijke kaarten binnen SoulCollage®, leert een specifiek leesproces om je kaarten te raadplegen en hebt ruim de tijd om kaarten te maken.

Toegang hebben tot je eigen essentie, geeft je in het dagelijkse leven een kompas om te navigeren. Het helpt je antwoorden te vinden op hetgeen je zoekt en brengt meer balans in je leven.

Welkom!

SoulCollage workshop

Kosten

€ 130,-* of
€ 95,- * wanneer je bij mij eerder deelnam aan deze workshop

*exclusief 21% BTW voor werkgevers en zelfstandigen

  • 1-daagse workshop van 9.45 – 16.30 uur in het Pop-Up Atelier in Den Haag, locatie volgt.
  • in een groep van maximaal 6 deelnemers
  • inclusief tools en materialen zoals blanco kaarten en een rijkdom aan afbeeldingen
  • inclusief koffie, thee met lekkers
  • de lunch is een potluck: iedereen neemt een eigen bijdrage mee, met als resultaat een gezellige en ontspannen lunch met een variëteit aan smakelijke heerlijkheden

Deze workshop voldoet aan de vereisten om de SoulCollage® Facilitator Training te kunnen volgen.

Wat deelnemers zeggen

In jouw “Holding Space” heb ik alles wat zich kenbaar wil maken vormgegeven, zichtbaar laten worden en kunnen delen. Daarmee heb ik mij persoonlijk verder ontwikkeld.

Psycholoog werkzaam in het Voortgezet Speciaal Onderwijs
deelnemer collageLAB ‘Het Wiel van de Vier Richtingen’

Maatwerk!
Het proces van de workshopreek ‘Het Wiel van de Vier Richtingen’ is heel dynamisch. Na iedere workshopdag blijft het proces zich ontvouwen. Ik wilde doorgang in het creatieve innerlijke werk en dat is gebeurd. 


deelnemer collageLAB ‘Het Wiel van de Vier Richtingen’
Je maakt op een veilige manier het onzichtbare zichtbaar.

deelnemer collageLAB
De healing holding space in het Pop-up atelier was hartverwarmend, pure luxe, feestje voor de zintuigen en thuiskomen voor de ziel. De kennis van het Wiel verheldert inzichten.

deelnemer collageLAB
Super dank voor de fijne dag gisteren!
Je puurheid en integriteit gaven mij een gevoel van veiligheid, vrijheid, welkom-zijn en daarmee een uitnodiging om op een speelse manier naar mijn Oost-West kant te kijken. Na de meditatie was ik mij bewuster van de Noord-Zuid as.

HBO-pedagoog
Door het volgen van de complete cursus (5 dagen) heb ik mijzelf op een intensieve creatieve manier beter leren kennen en ontdekt hoe ik omga met bepaalde emoties van verdriet, rouw en sterke eigenschappen en wat mijn valkuilen en patronen zijn in hoe ik mijzelf manifesteer in het leven.

Het heeft voor mij persoonlijk nieuwe poorten en mogelijkheden geopend voor de toekomst. Tijdens dit proces heb ik besloten om – eindelijk na 7 jaar – uit te spreken om te willen gaan samenwonen!
SoulCollage® is een methode die je zelf mag ervaren en je tot inzichten laat komen waar je op dit moment aan toe bent. Het is een ontdekkingsreis in en voor jezelf.

Ik ben Daphne dankbaar voor deze leerzame ervaring en haar prettige begeleiding tijdens het persoonlijke SoulCollage® proces. Het was inspirerend en intensieve maand. Een kadootje voor mijzelf, en ik heb genoten van de verrukkelijke lunches op de workshopdagen.

Zelfstandig ondernemer
De eerste die ik maakte, bij jou aan de huiskamertafel Daphne. Mooie ontdekking was het. Bracht de geschiedenis van mijn familie in het licht.
Beeldend kunstenaar, coach & therapeut
De kaarten liggen in mijn atelier. De SoulCollage®dag en de wijsheid ervan inspireert me. Je begeleiding was liefdevol en open, echt fijn.
Visual artist, grafisch ontwerper en zen leraar

Met de hulp van velen

Met dank aan

alle geweldige fotografen en kunstenaars waarvan de beelden ons inspireerden om onze binnen- en buitenwereld opnieuw te creëren en te ontdekken!

SoulCollage®-kaarten worden niet verkocht, verhandeld of geruild en worden gereproduceerd alleen voor persoonlijk gebruik van de samensteller van de kaart. SoulCollage® kaarten kunnen gebruikt worden als voorbeelden ter illustratie van het SoulCollage®-proces.