Skip to content

Burning Woman

Burning Woman staat – als vrouwelijke bondgenoot van het Burning Man Project, Black Rock City in Nevada Desert – voor het verzamelen van alles wat puur, waarachtig en ontembaar is.

Iedere vrouw die zichzelf herkent in 'Burning Woman' is vanuit haar essentie intuïtief, gevoelig en vooral loyaal aan zichzelf. Ze is trots, vindingrijk en in verbinding met de onderstroom in haar leven.

Met Burning Woman sporen we je aan je vrij uit te drukken en je verlangen vanuit je oorspronkelijke stroom vorm te geven. Je onderzoekt wat jouw aanmoediging is in het leven. Het wordt je duidelijk(er) hoe je verbonden bent met je eigen Natuur, met anderen, de wereld om je heen en jouw betekenis in het geheel.
Deze dagen gaan expliciet om je verbintenis: het bewust en ononderbroken meestromen naar ‘rijkere grond’.

Door de jaren heen hoorden we vrouwen die wij begeleidden, vertellen dat ze hun eigen wilde Natuur herkennen in het ervaren van de stilte. Maar ook in het geluid van het breken van de golven in de branding. In de geur van goede grond. In de spanning van het onthullen van een niet-eerder vertelde gebeurtenis. In de slappe lach. In het voelen van de beat in trancemusic. In de nabijheid van een geliefde. Tijdens het koken van een prachtmaal met fijne producten. Door de flow van schilderen of boetseren. In de diepe grom van weerstand in het creatief bezig zijn. In tot stilstand komen in een writer’s block. In de klankkleur van stembanden die vibreren in de keel. In de grens trekken bij een emotionele uitbarsting of bedreiging. In het lichaam dat trilt van woede. In het stampen door modderplassen op blote voeten. In hartverscheurend huilen van verdriet. En in dansen, of het nu flamenco, salsa, 5-ritmes of disco is.

In 2017 hebben wij het idee van Burning Woman in vuur en vlam gezet en gaven we meerdere 1-daagsen voor vrouwen aan de hand van een diverse thema's.

een dikke vette JA naar jezelf
fijne flow
good 'ole' intuïtie
hocus focus
pit, sparkle, humor en … FIRE!

Burning Man Project, Black Rock City in de Nevada Desert

Het Amerikaanse experimentele event Burning Man nodigt elk jaar iedereen (die zich de toegangsprijs kan veroorloven) uit om voor 10 dagen een tijdelijke gemeenschap op te bouwen in de Black Rock Desert in Nevada, waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is.
Burning Man is vernoemd naar het feit dat het evenement altijd wordt afgesloten met het verbranden van een metershoge rijsthouten pop, de Wicker Man.