Skip to content

Burning Woman

Burning Woman staat – als vrouwelijke bondgenoot van het Burning Man Project, Black Rock City in Nevada Desert – voor het verzamelen van alles wat puur, waarachtig en ontembaar is.

Iedere vrouw die zichzelf herkent in 'Burning Woman' is vanuit haar essentie intuïtief, gevoelig en vooral loyaal aan zichzelf. Ze is trots, vindingrijk en in verbinding met de onderstroom in haar leven.

Met Burning Woman sporen we je aan je vrij uit te drukken en je verlangen vanuit je oorspronkelijke stroom vorm te geven. Je onderzoekt wat jouw aanmoediging is in het leven. Het wordt je duidelijk(er) hoe je verbonden bent met je eigen Natuur, met anderen, de wereld om je heen en jouw betekenis in het geheel.
Deze dagen gaan expliciet om je verbintenis: het bewust en ononderbroken meestromen naar ‘rijkere grond’.

Door de jaren heen hoorden we vrouwen die wij begeleidden, vertellen dat ze hun eigen wilde Natuur herkennen in het ervaren van de stilte. Maar ook in het geluid van het breken van de golven in de branding. In de geur van goede grond. In de spanning van het onthullen van een niet-eerder vertelde gebeurtenis. In de slappe lach. In het voelen van de beat in trancemusic. In de nabijheid van een geliefde. Tijdens het koken van een prachtmaal met fijne producten. Door de flow van schilderen of boetseren. In de diepe grom van weerstand in het creatief bezig zijn. In tot stilstand komen in een writer’s block. In de klankkleur van stembanden die vibreren in de keel. In de grens trekken bij een emotionele uitbarsting of bedreiging. In het lichaam dat trilt van woede. In het stampen door modderplassen op blote voeten. In hartverscheurend huilen van verdriet. En in dansen, of het nu flamenco, salsa, 5-ritmes of disco is.

In 2017 hebben wij het idee van Burning Woman in vuur en vlam gezet en gaven we meerdere 1-daagsen voor vrouwen aan de hand van een diverse thema's.

Wie begeleidt Burning Woman?

Wij zijn Karin en Daphne, zussen die dezelfde bloedband delen. Maar ook dezelfde liefde voor welzijn van mensen en dezelfde kunst van het schaterlachen!Met alle liefde geven wij helend vrouwenwerk door aan iedere vrouw die daarvoor voelt en aan toe is.

In 2017 hebben wij het idee van Burning Woman in vuur en vlam gezet en sindsdien geven we Burning Woman dagen voor vrouwen aan de hand van verschillende thema's.

Daphne

begeleidt de laatste 20 jaar mensen met vragen over werk, leven en loopbaan als zelfstandig systemisch (team)coach, ook geeft ze ademsessies.

 

Karin

heeft een praktijk als lichaamsgericht therapeut, Somatic Experiencing Practitioner en SOMA-embodiment therapeut. Ze giet meer dan 25 jaar zweethutten volgens de Lakota-traditie.

Burning Woman Motherland 
in 2024

In 2024 geven wij weer een 2-daagse Burning Woman met het thema 'Motherland'. Exacte data volgt nog. 

‘Motherland’ en viert het leven én onderzoekt de fysieke creatieve transformatiepoorten die elke vrouw tot haar beschikking heeft. Onzichtbare loyaliteiten, mentale constructen en vals wensdenken kunnen ons flink in de weg staan wanneer we ons persoonlijk ontwikkelen. Met de ogen in de rug en de blik ook gericht op het Motherland komen we meer tot leven.

Motherland is de plek in jezelf waar je verbonden bent met je eigen Bron én je bewust bent van het lijntje met je voormoeders en alle vrouwen die vóór jou het levenslicht zagen. Dit kan niet beter en mooier dan in de bedding van een groep gelijkgestemde vrouwen.

In de ontmoeting met andere vrouwen heb je de mogelijkheid om de grond onder je eigen voeten te voelen alsook de schouders van de voormoeders waarop je staat. Het is de plek waar je jezelf bent, je eigen kracht ontdekt en je kwetsbaarheid voelt. Je durft te staan waar je voor staat en accepteert wat er is, meebewegend op de stroom van het leven.

Programma

Het programma bestaat uit o.a. systemisch werk, creatief innerlijk werk, dans, Inipi: zweethutceremonie volgens de Lakota traditie, verbonden ademen, Blue Lotus Ceremonie.

Rotem Bar Beer van Zuiver Lijf verzorgt voor ons good healthy delicious food, daar zijn we heel blij mee!

Accomodatie

We werken in De Deel van de schitterende oude boerderij. De Reijgershof ligt aan het prachtige natuurgebied de Gaasperplas en is een oase aan de rand van Amsterdam. Zowel lichaam als geest komen hier tot rust. De tuin is van een grote schoonheid en er is een vijver, moestuin, en diverse paviljoentjes en zitplekken.

Burning Man Project, Black Rock City in de Nevada Desert

Het Amerikaanse experimentele event Burning Man nodigt elk jaar iedereen (die zich de toegangsprijs kan veroorloven) uit om voor 10 dagen een tijdelijke gemeenschap op te bouwen in de Black Rock Desert in Nevada, waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is.
Burning Man is vernoemd naar het feit dat het evenement altijd wordt afgesloten met het verbranden van een metershoge rijsthouten pop, de Wicker Man.