Skip to content

Persoonlijke coaching

Herken je regelmatig terugkerende problemen met partner(s), op het werk of met jezelf?

Loop je telkens tegen hetzelfde aan?

Heb je een terugkerende levensvraag?

Wil je je speelruimte vergroten maar je zit ergens in vast en lukt het je niet om de vinger op de zere plek leggen te leggen?

Vaak is de kans groot dat de kern van het probleem te vinden is in de geschiedenis die je hebt met je familie. Het gegeven dat je jezelf niet zo goed begrijpt op terugkerende thema's en telkens verwarring ervaart, kan er op wijzen dat er onbewuste patronen en loyaliteiten meespelen vanuit je systeem van herkomst, je familiesysteem.

Systemisch werk gaat er van uit dat ieder mens wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij deel uitmaakt. Alles wat er in een systeem gebeurt en de plek die jij inneemt in het systeem bepalen onbewust wat je doet en waarom je dat doet. Zo’n systeem kan ook de organisatie zijn waar je werkt of een opleidingsgroep, schoolklas, vereniging waar je deel van uitmaakt of je sociale omgeving.

Het familiesysteem kan tot zeven generaties terug een doorslaggevende invloed hebben op hoe jij jouw leven ervaart en leeft.

Systemische Coaching geeft je inzicht in je plek in een systeem. Sta je op je eigen plek of niet? Het vertelt je meer over wat je nog niet weet over de relatie die hebt met anderen in dat systeem en over de belemmeringen die je ervaart.
Het vergroot je bewustzijn over waarom je gedragspatronen blijft herhalen die je niet verder brengen.
Systemisch werk is geschikt om complexe situaties in z’n geheel te ontwarren en helpt je de realiteit onder ogen te zien. Je krijgt belangrijke inzichten over jezelf en het zet je persoonlijke groei in een ander licht.

Systemische coaching werkt langer door dan de sessie zelf; dat kan maanden maar ook jaren zijn. Mensen omschrijven het effect van systemische coaching als verwonderlijk, verbijsterend maar meer nog verhelderend.

  • Blijf je bezig met antwoorden willen vinden op dezelfde vragen?
  • Ervaar je disbalans in je leven?
  • Voel je je niet helemaal gelukkig?

Dan is systemische coaching wellicht iets voor jou.

Wat cliënten zeggen

Na mijn coachtraject heb ik meer energie en vertrouwen gekregen. Omdat ik bepaalde patronen heb onderzocht en doorzien kan ik nu zeker verder. Ik had ook nog wel een langer traject willen doen: wie weet in de toekomst!

Daphne is een heel aangename flexibele coach met een gedegen arsenaal aan methodieken en kennis om iemand kleine of grote stappen te laten. Ze is ook een spontane en meevoelende vrouw met het  hart op de goede plaats.

Zij is heel professioneel. Het coachtraject was goed uitgelegd, ze maakt duidelijke afspraken die zij nakomt en is altijd snel en goed bereikbaar.
Aangename communicatie en superfijne omgang. Een heerlijk mens!


Idil
Systemisch werken met Daphne is heel intuïtief en verhelderend. Ik voelde me werkelijk gezien en veilig en was steeds weer verrast over hoeveel inzicht en ruimte er door ontstond. 

Daphne hielp me om er goed bij te blijven wanneer gevoelens, informatie en ideëen vanuit het familiesysteem zichtbaar werden. Ook als de emoties heel sterk waren. Hierdoor is een stuk oud verdriet verwerkt en heb ik een nieuwe kijk gekregen, een nieuwe benadering om met moeilijke dingen om te gaan.  Ik vond het ook fijn dat er plaats was voor lichtheid en humor.
 
Daphne heeft een enorm afgestemde, warme, heldere en creatieve blik op het proces.
Toen ik de stap nam om systemisch werk te doen wist ik niet precies wat er zou gebeuren, maar het is een groot kado voor me gebleken.
Dankjewel, Daphne!
Deshna Kerrie van Aarssen – Website designer / Workflow consultant at Your website made easy and Chi Kung Trainer
Grote dank dat je objectief, scherpzinnig en onbevooroordeeld was. Een heel mooie eigenschap vind ik dat jij de kunst verstaat om mensen hun vertrouwen te winnen en hen in hun waarde te laten.

Coachee ‘Spirit in je Leven’