Skip to content

Coaching voor professionals & leidinggevenden

Haal je alles er uit en bereik je resultaten waar je tevreden mee bent? Wil je het beste in jezelf naar bovenhalen en verder in je ontwikkeling als leidinggevende, manager of professional?

Coaching helpt je het vertrouwen in je eigen ideeën en toekomstverwachting te vergroten, om een andere wijze te vinden die de kwaliteit van je werk verbetert en ook tevreden en blij stemt.

Kies je voor coaching dan kies je voor een diepgaand ontwikkeltraject met grote impact. Dat gaat over durven kijken naar datgene wat je in de weg staat om je wensen te realiseren en je doelen te bereiken. Het is confronterend, maar ook uitnodigend en vooruitstrevend.

Coaching valt of staat bij de coach die je kiest. Het is een intensief traject waarin je ongetwijfeld het ‘achterste van je tong’ zal laten zien. ‘Iets’ hebben met de coach die je kiest is daarom van groot belang.
Wat je ook wilt veranderen of bereiken: met mij als coach begin je altijd bij het begin: de verbinding met jezelf.

Ik spaar je niet en ga niet mee in aannames en ideeën die je over jezelf hebt. Ik luister met hart en ziel en tussen de regels door, confronteer je met mildheid en vraag door om je anders tegen de kwestie aan te laten kijken. Het zijn vaak de ingesleten en onbewuste overtuigingen die je belemmeren om werkelijk te bereiken wat je wilt. Tevens vergroot je bewustzijn van het effect van je gedragspatronen en ‘blinde vlekken’ op jezelf en je omgeving. Je zelfvertrouwen neemt toe en gaandeweg ontwikkel je een nieuw repertoire van krachtige response en handelen. Je wordt meer opmerkzaam op wat je nog níet weet van jezelf.

Wanneer we met het coachtraject starten help ik je realistische ambities te stellen waardoor jij je doelen behaalt.

Systemisch coachen

Soms blijkt dat de oorzaak van een ‘probleem’ dieper te liggen dan de oorspronkelijke coachvraag. Dan zou systemisch coachen passend kunnen zijn. Je onderzoekt wat er over het hoofd wordt gezien, de verborgen patronen en onbewuste dynamieken uit de werkomgeving of familie van herkomst.

Systemisch coachen is een andere manier van kijken naar een probleem en is geschikt om complexe situaties in z’n geheel te ontwarren en helpt je de realiteit onder ogen te zien. Je krijgt diepe inzichten over jezelf en het zet je professionele groei in een ander licht.

Voorbeelden van coachvragen
  • Hoe kan ik meer leiding te geven aan mijn team vanuit eigen kracht, inzicht en authenticiteit in plaats van te sturen op afspraken en protocollen?

  • Hoe houd ik mijn medewerkers vitaal en energiek en gemotiveerd?

  • Hoe kan ik mijn grenzen beter aangeven richting mijn medewerkers met als doel meer verbinding in het team te creëren?

  • Hoe kan ik vaardigheden tot mijn beschikking krijgen anders dan op hoofdlijnen delegeren waardoor ik mijn team inspireer en naar een hoger plan til?

  • Hoe kan ik de regie over mijn werk voeren en beschikbare tijd en energie effectief benutten waardoor ik me aan het einde van de dag meer ontspannen en tevreden voel?

  • Ik heb het gevoel dat ik op een dood punt in mijn loopbaan ben aangeland. Wat is een goede volgende stap?

  • Ik ga met mijn afdeling een verandertraject in, maar stuit op weerstanden. Hoe ga ik daarmee om?

Wat cliënten zeggen

Iedereen die de verbinding tussen leven en werk zoekt, kan ik Daphne vol vertrouwen aanbevelen.
Daphne prikkelde me enorm in haar wijze van communicatie. Ik vond het vooral intrigerend om te ervaren hoe je zelf de meeste antwoorden van binnen al weet, maar dat je de sleutel niet hebt tot waar het antwoord opgeslagen is. Ze gaf de sleutel dan niet; maar met een woord, een zin, een vergelijking gaf ze mij de gelegenheid mijn eigen sleutel te vinden.
Daphne is een inlevende, inspirerende en vakkundige coach met oog voor het individu en de specifieke situatie. Daarnaast een bijzonder fijn mens. Iedereen die de verbinding tussen leven en werk zoekt, kan ik Daphne vol vertrouwen aanbevelen.
Ik voel me zeer gesteund door jou. Je schuwt het niet om mij te confronteren, en dat doe je op een hele vriendelijke, zachte wijze waardoor er ook echt iets gebeurd tijdens de coaching. Door het coachtraject ben ik zelfbewuster geworden.

Ik heb mijn doelen bereikt, en veel meer dan dat. Er zijn heel veel zaken opgelost tijdens dit traject waarvan ik niet eens wist dat ze speelden. Ik noem het maar ‘collateral curing’. Ik ben een zoveel rijker persoon geworden, en ben meer in staat om mensen om mij heen te helpen, zoals ik vroeger ook kon. Ik ben weer meer mens, minder machine. Ik mag en kan weer voelen, en durf dat ook te laten zien. En durf er naar te handelen, iets wat nu snel groeit als een van mijn sterke punten.

Ik ben heel blij met je begeleiding. Je stelt hele goede vragen, blijft contactvol en stevig en aanmoedigt mij aan om stappen te nemen.
Ik vind Daphne een fijne coach. Ze is helder en kan goed met je meedenken. Wat mij vooral opvalt is haar lage ‘bullshit-tolerantie’.
Het coachtraject heeft mij als mens veel meer gebracht dan ik vooraf voor ogen had. Ik ben zekerder, sterker en op de toekomst gericht uit de gesprekken gekomen.