Skip to content

SoulCollage®

Ontdek SoulCollage®

‘Stay close to anything that makes you glad you are alive!’

~ Hafiz

Wat is SoulCollage®?

SoulCollage® is het maken van collages met beelden.

Veel van onze binnenwereld kennen we. En er zijn ook delen in onszelf die op de achtergrond zijn geraakt. Je zou kunnen zeggen dat ze liggen te wachten tot ze opgehaald worden.

SoulCollage® geeft je de mogelijkheid om deze delen weer te ontmoeten. Door met beelden en je intuïtie te werken haal je de ‘verloren' en 'zoekgeraakte’ stukjes van jou zelf op en maak je ze weer van jou. Het is innerlijk werk. Je werkt voor jezelf en bent in het gezelschap van anderen.

Het nieuwe beeld dat je maakt wordt een beeld van betekenis. Het heeft je meer te vertellen dan je aanvankelijk denkt. Mensen die deze creatieve 'practice' doen, ervaren het als fijn, eenvoudig en helend werk.

Juist de eenvoud van deze techniek is aantrekkelijk en waardevol.
Alles dat je nodig hebt, is er: de tools die je ziet: afbeeldingen, karton, lijm, schaar. En tools die je niet ziet maar die er wel zijn: je intuïtie, het verlangen en open staan voor wat er verborgen ligt en je nieuwsgierigheid naar wat zich zal ontvouwen.
Als het nieuwe beeld af is, ga je deze lezen. Met een specifieke techniek geef je zo stem aan je collagekaart.

Het is vaak verrassend veelzeggend en wonderbaarlijk 'supporting' wat je SoulCollage® kaart te vertellen heeft over jou zelf, je vraag, wat er speelt en de fase van je leven.

Creëer je persoonlijke set van SoulCollage®kaarten

Raadpleeg je kaarten om antwoorden te vinden die je zoekt

Oefen jezelf in de taal van symbolen, dromen en archetypen

De Taal van Beelden

Uitgebreide 1-daagse introworkshop
SoulCollage®

Zondag 10 september 2023

Kleur en stem geven aan de rijkdom die verborgen ligt in jou? Hoe je dat doet, ontdek je met SoulCollage®.

Er ligt een onuitputtelijke bron aan innerlijke wijsheid te wachten tot jij het komt ophalen. SoulCollage® brengt je in contact met de dieperliggende lagen. Het is leuk en bijzonder vervullend om te doen. En.. iedereen kan het!

De workshop neemt je mee in de basis van SoulCollage®.  Het is een fijne manier om creatief expressie te geven aan wat er binnenin je leeft. Via beelden.

Je ontdekt de 4 groepen en transpersoonlijke kaarten binnen SoulCollage®, leert een specifiek leesproces om je kaarten te raadplegen en hebt ruim de tijd om kaarten te maken.

Toegang hebben tot je eigen diepte, geeft je in het dagelijkse leven een kompas om te navigeren. Het helpt je antwoorden te vinden op hetgeen je zoekt en brengt meer balans in je leven.

Welkom!

 Daphne

SoulCollage®️ workshop

Kosten

€ 125,- *

*exclusief 21% BTW voor werkgevers en zelfstandigen

  • 1-daagse workshop van 10 – 16.30 uur in het Pop-Up Atelier in Den Haag, locatie volgt.
  • in een groep van maximaal 6 deelnemers
  • inclusief alle tools en materialen zoals blanco kaarten en een rijkdom aan afbeeldingen
  • inclusief koffie, thee & lekkers.
  • De lunch is een potluck: iedereen neemt een eigen bijdrage mee, zo ontvouwt zich een gezellig en ontspannen lunch met een variëteit aan smakelijke heerlijkheden

Deze workshop voldoet aan de vereisten om de SoulCollage® Facilitator Training te kunnen volgen

Je innerlijk kompas

Hoe werkt SoulCollage®?

Het Maakproces

Wat je nodig hebt zijn afbeeldingen uit tijdschriften & magazines, een schaar, lijm en karton. 

Met je ‘hoofd uit’ en je ‘intuïtie aan’ blader je er door het ruime aanbod afbeeldingen en plaatjes.
De linkerhersenhelft, het domein van logica, lineair denken en analytisch vermogen, schakel je uit in deze fase. Teksten laat je, je raad het al, links liggen want taal bevindt zich in de linkerhersenhelft. Zo kies je – vanuit je onderbewuste – foto’s en afbeeldingen die je aandacht trekken en tot je verbeelding spreken. Alles wat je aanspreekt, scheur en knip je uit.

Daarna laat je je handen intuïtief hun gang gaan om de verzamelde afbeeldingen bij elkaar te leggen waardoor er een nieuwe afbeelding ontstaat … je SoulCollage® kaart.

Het Leesproces

Zodra je je SoulCollage® kaart hebt gemaakt, onthult de nieuwe afbeelding haar wijsheid door het verrassende leesproces te doen.

Je kaart heeft vaak veel meer te vertellen dan je aanvankelijk vermoedt. De wijsheid die van binnenuit tevoorschijn komt, wordt naar jou terug gereflecteerd: je talent en kracht, de lichte kant en schaduwzijde, je eenvoud en complexiteit, je dromen en prestaties.

Iedere SoulCollage® kaart wordt zo een ingang naar jouw unieke verhaal en je innerlijke wijsheid.

Alle kaarten die je creëert, gaan deel uitmaken van je persoonlijke set van SoulCollage® kaarten.

En… je kaartenverzameling is nooit af!

Iedereen kan het!

Voor wie

Voor mensen die een inspirerende en creatieve tool zoeken om meer van zichzelf te ontdekken, zichzelf beter te begrijpen en andere keuzes willen maken.

Het is een interessante methode om betekenis te geven aan je eigen ontwikkelproces en je daarvan meer bewuster te worden.

De methodiek geeft:

  • richting aan persoonlijke vragen
  • biedt ook verrassende perspectieven als het gaat om bijvoorbeeld veranderingen in je professionele leven
  • enorm veel plezier en voldoening

Voor coaches, trainers & therapeuten is het een krachtige proces in het begeleiden van mensen, zowel individueel als in groepen.

Wat deelnemers zeggen

Door het volgen van de complete cursus (5 dagen) heb ik mijzelf op een intensieve creatieve manier beter leren kennen en ontdekt hoe ik omga met bepaalde emoties van verdriet, rouw en sterke eigenschappen en wat mijn valkuilen en patronen zijn in hoe ik mijzelf manifesteer in het leven.

Het heeft voor mij persoonlijk nieuwe poorten en mogelijkheden geopend voor de toekomst. Tijdens dit proces heb ik besloten om – eindelijk na 7 jaar – uit te spreken om te willen gaan samenwonen!
SoulCollage® is een methode die je zelf mag ervaren en je tot inzichten laat komen waar je op dit moment aan toe bent. Het is een ontdekkingsreis in en voor jezelf.
Ik ben Daphne dankbaar voor deze leerzame ervaring en haar prettige begeleiding tijdens het persoonlijke SoulCollage® proces. Het was inspirerend en intensieve maand. Een kadootje voor mijzelf, en ik heb genoten van de verrukkelijke lunches op de workshopdagen.

Zelfstandig ondernemer
De eerste die ik maakte, bij jou aan de huiskamertafel Daphne. Mooie ontdekking was het. Bracht de geschiedenis van mijn familie in het licht.
Beeldend kunstenaar, coach & therapeut
De kaarten liggen in mijn atelier. De SoulCollage®dag en de wijsheid ervan inspireert me. Je begeleiding was liefdevol en open, echt fijn.

Visual artist, grafisch ontwerper en zen leraar

Jungiaanse Roots

Founder Seena B. Frost

SoulCollage® ontstond eind jaren tachtig, toen in de psychotherapeutische praktijk van de Amerikaanse theologe en Jungiaanse psychologe Seena B. Frost bleek hoe transformerend het maken en delen van collagekaarten is.
Sindsdien hebben wereldwijd talloze deelnemers dit inspirerende proces van Seena zelf geleerd of van één van haar getrainde facilitators.

Gallerij

Met de hulp van velen

Met dank aan

alle geweldige fotografen en kunstenaars waarvan de beelden ons inspireerden om onze binnen- en buitenwereld opnieuw te creëren en te ontdekken!

SoulCollage®-kaarten worden niet verkocht, verhandeld of geruild en worden gereproduceerd alleen voor persoonlijk gebruik van de samensteller van de kaart. SoulCollage® kaarten kunnen gebruikt worden als voorbeelden ter illustratie van het SoulCollage®-proces.