Verbonden ademsessies

Ademhalen is heel gewoon. Iedereen doet het continu, zonder erbij na te denken. Daarom staan we er niet zo bij stil hoe belangrijk ademhaling is. Zonder adem kunnen we niet leven. We realiseren ons maar weinig dat de adem ook het voertuig is van bewustzijn en dat we met onze ademhaling blokkades in denken, voelen en gedrag kunnen oplossen.

In flow met je lichaam door Verbonden Ademen

dawid-zawila-279998-unsplash
Photo by Dawid Zawiła on Unsplash

Verbonden ademen is een diep verrijkende meditatie voor iedereen die lichaam en geest in balans willen brengen. Door verbonden ademen gaat je lichaam in een flow. Oude spanningen laten los, lossen op en transformeren in natuurlijke vitaliteit en levensenergie. Dit is wat we telkens opnieuw zien bij de deelnemers aan onze trainingen en retraites. Het lichaam gaat in een diepe staat van ontspanning. Daardoor worden oude fysieke spanningen losgelaten – spanningen die opgeslagen liggen in het oude brein en waar je met coaching en/of gewone therapeutische sessies niet bij komt. Dit maakt een verbonden-adem sessie tot een ervaring die je rechtstreeks bij je eigen heelheid en vitaliteit kan brengen. Het maakt de herinnering in je wakker wie je nog meer bent dan alleen je kwaliteiten, overtuigingen, patronen, fysieke klachten, kortom je eigen persoonlijke geschiedenis.

Deze innerlijke reis komt tot stand door je inademing te verbinden aan je uitademing en de subtiele pauzes achterwege te laten. Je ademt op muziek.

De meeste mensen hebben een oppervlakkige ademhaling en daardoor minder zuurstof tot hun beschikking. Dit kan vermoeidheid, ziektes en stress veroorzaken. Ook als we iets eng vinden of we schrikken, houden we onze adem in, wat veel vitale energie kost. We voelen niet meer goed en onderdrukken onze emoties. Houd dit aan, dan ontstaan er fysieke blokkades in de vitale energiestroom. Onze ademhaling is dus een goede graadmeter voor fysieke en energetische blokkades in het lichaam.

Met bewust en verbonden ademen ga je voorbij aan de ideeën, aannames en overtuigingen van wie en wat je bent. Omdat je geen verhalen vertelt of de achtergrond van je vraag erbij haalt, is de informatie die je meekrijgt in het verbonden ademen vaak bijzonder en treffend. Mensen die ademwerk doen vertellen over het ervaren van energie, licht, kleur en beelden. In ademflow zijn geeft antwoorden op vragen die spelen, geeft inzicht vanuit intenties die je meeneemt en herstelt het contact met je hart, je buik en bekkengebied.

Erica Rijnsburger en ik geven maandelijkse verbonden ademsessies in Delft. Er is plaats voor 12 – 14 deelnemers.

Graag comfortabele loszittende kleding en warme sokken meenemen en misschien een warm dekentje omdat je het tijdens een ademsessie koud kunt krijgen.

Wanneer in 2019?

Op donderdagavond van 19.30 – 22.00 uur op:

  • 23 mei
  • 27 juni
  • 5 september
  • 10 oktober
  • 7 november
  • 12 december

Locatie

Centrum Nieuwe Langendijk, Nieuwe Langendijk 3, 2611 VG Delft

Kosten

€ 50,- incl. BTW per ademsessie. Heb je interesse, stuur een mail naar info@dsac.nl en ik reservaar je plek.

Bereikbaarheid

Parkeren kan in de Phoenixgarage (Phoenixstraat 29) of in de Marktgarage (Willem Naghelstraat 1). Het centrum ligt ongeveer 10 minuten lopen bij het CS station Delft vandaan.

Begeleiders

Daphne Smit en Erica Rijnsburger zijn beiden zelfstandig coach, begeleider en opleider op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Sinds 2011 geven zij samen meerdaagse retraites met thema’s als Stilte en Omgaan met de Superego (the Inner Critic). Verbonden-ademen vormt hierbij een magische poort voor inzicht en antwoorden. Het brengt mensen uit het hoofd en in het hart, de plek waar liefdevolle inzichten en treffende antwoorden huizen.

Daphne en Erica delen een diepgaande basis vanuit hun trainingen bij uiteenlopende leraren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, lichaamswerk en non-dualiteit. De kern van hun werk ligt op het vergroten van gewaarzijn en minder op het sleutelen aan de persoonlijkheid zelf.