Skip to content

Verbonden Ademen

Zoals je ademt, zo leef je

Ademhalen is heel gewoon. Je doet het continu, zonder erbij na te denken. We staan er niet vaak bij stil HOE we ademen. Zonder dat we het weten, ademen we vrij oppervlakkig en nemen minder zuurstof in dan werkelijk beschikbaar is. Je past in stressvolle situaties onbewust je ademhaling aan, stopt – vaak onbewust – met ademen als je schrikt of een vervelende negatieve emotie niet wilt voelen. Door je adem in te houden, zet je onbewust je gevoel tijdelijk ‘on hold’. Zo zet spanning zich vast in je lichaam. Gebeurt dit vaak dan ontstaat stress in je lichaam. 

Adem je langdurig oppervlakkig dan ontwikkelt zich een verkeerde ademhaling en dat heeft negatief effect op je fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn. Het gaat ten koste van je vitale energie. 

Adem als medicijn

Verbonden ademen is een behoorlijk wonderbaarlijk helende techniek. Het vermindert angst en stress, brengt je in het huidige moment en geeft het immuunsysteem een flinke boost. De verbonden ademhaling brengt veel meer zuurstof in je systeem dan gewoonlijk, wat er voor zorgt dat je lichaam tot op celniveau doorbloedt en revitaliseert.

Tijdens de verbonden ademhaling ervaar je dat ademen een effectieve en altijd beschikbare ‘tool’ is om beter om te gaan met de hectiek van het leven. Ook kan het op een non-verbale manier bijdragen in het verwerken van verdriet en rouw.

Een aantal keer verbonden ademen vergroot je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn waardoor je kunt aansturen op positieve verandering en een gezonder en gelukkiger leven.

Op een rij

De 4 belangrijkste effecten van verbonden ademen

Door bewust de inademing en de uitademing op een ontspannen manier te verbinden, kan de ademhaling spanning in het lichaam, zoals pijn, loslaten.
Met de juiste begeleiding en een open mind overwin je afwijkingen in je ademhaling. Wanneer je vrij en volledig begint te ademen bouw je geen spanning op in je lichaam. Je ontspant en accepteert het leven op een natuurlijke wijze. Belangrijk is het besef dat dit niet kan worden afgedwongen.

Een optimale ademhaling heeft een herstellend vermogen en een positieve invloed op het versterken van het zelfgenezende vermogen.

Als mens hebben we het vermogen om herinneringen van persoonlijke gebeurtenissen te ervaren: zoals je 18e verjaardag, hoe je een goede vriend hebt ontmoet of een ongeluk. Aan elke herinnering hebben we een betekenis verbonden. Ze zijn ‘ingebakken’ in ons cellulaire geheugen, wat ons slachtoffers van ons verleden houdt. Wat bewust verbonden ademhaling doet, is onszelf toestaan ​​om die herinneringen veilig weer boven te laten komen en erdoorheen te ademen. Als resultaat daarvan zal de reactie en de betekenis die de herinnering voor ons heeft, veranderen. Oude onderbewuste overtuigingen lossen op en integreren.

Onze gedachten zijn creatief en ze beïnvloeden onze realiteit. Of we nu gezonde of ongezonde gedachten hebben, onze reacties op de buitenwereld zijn gebaseerd op wat er gaande is in onze innerlijke wereld. Verbonden ademen brengt je in een tranceachtige bewustzijnstoestand waarin je geest komt tot rust, waardoor het onderbewustzijn blijkbaar een beetje opnieuw kan bedraden. Door je bewust met je ademhaling te verbinden, ben je in staat om ‘mindvoller’ in het moment te zijn in plaats van aan te haken aan de mentale chaos die je zo vaak afleidt van wat er werkelijk om je heen gebeurt.

Zoals je ademt, zo leef je. Het is de moeite waard om je ervan bewust te zijn dat iedereen zijn of haar overlevingsscript reproduceert tijdens een ademsessie. De intentie van een ademsessie is je bewust te worden van je overlevingspatronen en deze te overwinnen.

De essentie die ons in het fysieke lichaam in leven houdt is de adem. Creëer een liefdevolle relatie met je eigen adem en zie hoe je in het leven gedijt.

A MATCH MADE IN HEAVEN

Verbonden Ademen en SoulCollage®

Nieuwe datum volgt.
Wil je op de hoogte blijven, dan kan je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.

In de 2-daagse Burning Woman '23 verrijkten we Verbonden Ademhalen met SoulCollage® en vice versa.
De vrouwen konden hierdoor beelden, inzichten en kerngevoelens vanuit hun ademreis direct tot uitdrukking brengen in een persoonlijke collagewerk.

Het resultaat van deze fusion werkvorm is ronduit transformatief. 

Door het verbonden, diepe ademen en een muzikale soundscape leid je je aandacht weg van de alledaagse geest en naar de diepte van de psyche. SoulCollage® is als het ware de integratietool van de ademsessie. Via het ademwerk haal je naar boven wat onbewust is, om vervolgens uitdrukking te geven aan je ervaringen met SoulCollage®.

Door de diepe, louterende reis van het verbonden ademen te combineren met de creatieve, reflectieve praktijk van SoulCollage®, word je uitgenodigd om je op een non-verbale maar concrete manier uit te drukken nog vóórdat je taal geeft aan je ervaringen.

Je wint een herinnering of een verstoten emotie terug en je creëert een beeld van nieuwe persoonlijke betekenis. 

Het is een stap in de richting van integratie van de ongrijpbare, niet-alledaagse ervaring van ademwerk naar het tastbare, gewone leven. Meer van het onbewuste materiaal wordt naar het bewuste gebracht en kan competent worden gebruikt in het gewone leven en in relatie tot anderen.

Omdat ze elkaar ideaal aanvullen als technieken voor zelfontdekking is het met recht ‘a match made in heaven’.

Zowel Verbonden ademen als SoulCollage® komen ten goede van de verbinding met jezelf en anderen én geeft een groter vertrouwen in je eigen creativiteit en zelfexpressie. SoulCollage® faciliteert ook de weg om je innerlijke wereld uit te drukken op kunstzinnige wijze.

De sessie geef ik samen met mijn zus Karin Smit in De Ruimte, Witte de Withstraat 27 in Den Haag. Er is plaats voor 8 personen.

Wil je deelnemen of heb je een vraag? Stuur mij een mailbericht of bel mij op 06 24 98 12 48. Je bent van harte welkom.

Locatie
De Ruimte
Witte de Withstraat 27
2518 CP Den Haag

Kosten

€  75,- *

*particulier tarief incl. btw

‘Het heeft me geholpen mijn innerlijke energie te verzamelen na het verbonden ademen, de diepte van het proces dat ik heb ervaren te herkennen en te accepteren, en om de hoogtepunten van de sessie weer te geven via de gekozen afbeeldingen.’
deelnemer 2-daagse Burning Woman

Contra-indicaties verbonden adem

Er is een aantal contra-indicaties voor een ademsessie: zwangerschap (elk stadium), hart en vaatziekten, hoge bloeddruk, aneurysma, epilepsie, glaucoom, netvliesloslating, nieraandoeningen, diabetes, ernstige astma, ernstige psychiatrische of psychosomatische aandoeningen, recent een operatie gehad of andere verwondingen en zwangerschap.
Is een van deze categorieën op jou van toepassing en twijfel je, raadpleeg dan je huisarts. 

Bewuster en beter ademen

Verbonden Adem Avond

Data volgen

Regelmatig geef ik met collegacoach Carla Knötschke een verbonden-adem avond in de Ruimte in Den Haag. Er is plaats voor ongeveer 8 deelnemers. Wil je op de hoogte blijven of heb je interesse? Stuur mij een mailbericht. Heb je een vraag? Ik ben bereikbaar op 06 24 98 12 48, bel gerust.

Voor deze avond is het prettig om comfortabele loszittende kleding te dragen, warme sokken en een grote (hand)doek mee te brengen om over het matrasje te leggen. Neem ajb ook een deken/doek mee, omdat je het tijdens een ademsessie koud kunt krijgen.

Een verbonden ademsessie is een non-verbale meditatie. Jezelf overgeven aan de adem en de wijsheid van je lichaam ís een verademing.
Het is geen hoofdwerk, maar een bewuste ervaring van beleven, openstaan en genieten van wie en wat je bent in het moment.

Deze ademtechniek vermindert stress, bevordert je emotionele balans en versterkt je mentale kracht. Het is een 'boost' voor je fysieke gezondheid. Je vergroot je zelfbewustzijn en ontdekt nieuwe innerlijke aspecten van jezelf.

Elke ademsessie geeft steeds opnieuw een bijzondere 'one of a kind' ervaring die je kunt vergelijken met het maken van een verdiepende innerlijke reis. Velen die je zijn voorgegaan omschrijven hun ervaring als magisch en bevrijdend.

Je ademt op muziek.

Locatie
De Ruimte
Witte de Withstraat 27
2518 CP Den Haag

Kosten

€  65,- *

*particulier tarief incl. btw

Het effect van bewust verbonden ademen

In flow met je vitale energie

  • Een verbonden ademsessie ontspant diep.
  • Je ademt meer zuurstof in je lichaam dan normaal waardoor je het herstellend vermogen van je lichaam versterkt. De gebieden in je lichaam waar energetisch blokkades zitten worden beter doorbloedt.
  • De verbonden ademtechniek helpt je vastzittende emoties en trauma te doorbreken en transformeren. Zo creëer je meer ruimte in je systeem.
  • Gelijktijdig kom je heel bewust in verbinding met de flow van je vitale energie, je levensenergie.
  • Je ervaart als waarneembaar mens diepgaand dat je verbonden bent met het ‘wezenlijke’ in jezelf, je ware aard.
  • Mensen die ademwerk doen vertellen over het ervaren van energie, licht, kleur en beelden.

Ohm Breathe Sanskrit Symbool

Meer rust & fysieke energie

Individuele Verbonden Ademsessie

Een verbonden ademsessie is een non-verbale meditatie. Jezelf overgeven aan de adem en de wijsheid van je lichaam ís een verademing.
Het is geen hoofdwerk, maar een bewuste ervaring van beleven, openstaan en genieten van wie en wat je bent in het moment.

Deze ademtechniek vermindert stress, bevordert je emotionele balans en versterkt je mentale kracht. Het is een 'boost' voor je fysieke gezondheid. Je vergroot je zelfbewustzijn en ontdekt nieuwe innerlijke aspecten van jezelf.

Elke ademsessie geeft steeds opnieuw een bijzondere 'one of a kind' ervaring die je kunt vergelijken met het maken van een verdiepende innerlijke reis. Velen die je zijn voorgegaan omschrijven hun ervaring als magisch en bevrijdend.

Je ademt op muziek.

Individuele ademsessie

Kosten

€  130,- *

*particulier tarief incl. btw

  • 'live' verbonden ademsessie van 2 uur inclusief voorbereiding
  • inclusief ondersteunende oefeningen en meditaties

Praktisch

Hoe ziet een individuele ademsessie eruit?

HoE, wat en waar?

Verbonden ademen, het zegt het al. Gedurende een verbonden ademsessie verbind je de inademing aan het uitademing en laat je de minieme pauzes bewust achterwege.

Je ademt door je mond. Het wordt een continue flow van adem innemen en weer loslaten in zowel borst, flanken als buik.

De ruimte is comfortabel, warm, besloten en heeft een prettige veilige sfeer.

We beginnen de ademsessie met een intakegesprek waarbij we kijken naar jouw huidige situatie, hulpvraag en intentie. Ik leg uit hoe de ademsessie zal verlopen en beantwoord je vragen. Dan volgt een korte meditatie waarin je – voor de duur van de ademsessie – loslaat wat je bezighoudt. Je gaat comfortabel op het matras liggen, sluit je ogen en gaat verbonden ademen. In de sessie leer ik je om volledig en diep adem te halen.

Je ademt op o.a. archetypische muziek.

 

Persoonlijke begeleiding

Na de sessie is er thee en tijd om weer terug te komen in het hier-en-nu. Er is mogelijkheid om je ervaring te delen of er expressie aan te geven op de manier die je past.
We sluiten af in stilte. Daarmee doe je recht aan je innerlijke reis op alle niveaus en kan integratie plaatsvinden. Goed 'geland' ga je naar huis. 

Wil je je aanmelden voor een ademavond en/of een individuele verbonden ademsessie boeken?

Of heb je een vraag? Gebruik het contactformulier hieronder en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Ik hoor je graag.