Skip to content

Your Creative Fire

Creatieve Expressie

Your Creative Fire

Deze Masterclass neemt je mee in de basis van creatieve expressie.

Op deze dag (her)ontdek je dat je een aangeboren creatief talent bent. Door speels te experimenteren met verschillende oefeningen en talloze leuke technieken ontdek je wat creativiteit voor je in petto heeft.

Je gaat op reis en verzamelt…  nieuwe inspiratie, een boel plezier en  een unieke verzameling Inner ArtWork om van te smullen.

Burning Woman Masterclass

Eénmalig

€ 00,00

 • Een A5 dummy t.w.v. € 4,99 kado
 • 6 dagdelen live deelname
 • inclusief alle materialen en tools

Over de Masterclass

Wat kun je o.a. verwachten?

 • Een 1-op-1* basisintroductie in de wereld van creatieve expressie
 • Verschillende tools, technieken en creatieve oefeningen waar je ook thuis mee aan de slag kunt
 • Coaching op alles dat je in de weg staat om vrij te creëren en het mateloos goed te hebben met jezelf
 • Veel plezier in de open relaxte sfeer van mijn coachatelier in het Zuiderpark: share, care & inspire!
 • Een A5 dummy t.w.v. € 4,99, Dit is een schets- annex dagboek en perfect medium om al schetsend je ideeën vorm te geven. Vaak ontvouwt een dummy zich tot een persoonlijk boekwerk waar je trots op bent en vaak in zult bladeren.

*Covid informatie: vanwege de lockdown en algemene Corona maatregelen wordt deze masterclass 1-op-1 gegeven. Bij opheffing werken we in groepjes van 3 tot 4 deelnemers.

Your Creative Heart… ontspannen creëren!

Waarom deze Masterclass?

Ontwikkel je je creativiteit meer, dan werk je tegelijkertijd aan je persoonlijke ontwikkeling.

Alles wat je voelt, ervaart en ziet kan je op een expressieve manier uitdrukken op en met materiaal. Spelenderwijs maak je persoonlijke kunstwerkjes die je doen verwonderen én misschien anders dan anders antwoord geven op je vragen.

Het koesteren en voeden van je creatieve hart heeft een positieve effect op allerlei terreinen in je leven; zoals je sociale contacten en werk. Je zelfvertrouwen groeit, voelt je beter en durft meer zonder moeite. Ondertussen zie je jouw eigen kunst bomvol verrassende, interessante schoonheid voor je ogen ontstaan! Daar wordt je blij van.

Wat deze Masterclass je kan brengen

Een creatieve basis om mee te spelen

Iedereen is creatief. Of je nu denkt dat je het bent of niet, je bent het!

Mensen zijn creatief op allerlei verschillende manieren. Zodra je dit weet en erkent, kan je manieren vinden om je creativiteit te gebruiken.

Wanneer je jezelf niet als creatief beschouwt, sluit je een geweldige kans uit om als persoon te groeien – om te worden wie je werkelijk bent en wie je wilt zijn.

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om deze Masterclass te volgen.

Een belangrijke reden waarom veel mensen dit denken, is dat zij zichzelf vergelijken met bekende kunstenaars of mensen in het eigen leven die bekend staan ​​om hun creativiteit.

Een vergelijkende mindset vermindert onbedoeld het eigen creatieve vermogen. Door Van Gogh op een voetstuk te zetten verschijnt direct die onmogelijke berg om te beklimmen. De innerlijke criticus zet maar al te graag zijn tanden in ideeën, verlangens en ambities; onze angst voor oordeel neemt dan de regie over. Wanneer angst aan zet is gebruiken we een heel klein deel van onze hersencapaciteit. Goed om dat te weten. Creativiteit kan worden geoefend en ontwikkeld.

Falen is de onbezongen held van het creatieve proces

Elke keer dat je faalt, krijg je waardevolle informatie over wat niet werkt. Soms is dat nog belangrijker dan wat wel werkt, want groeien gebeurt alleen via een proces van vallen en opstaan.

Kunst en kunstenaars, schiders, schrijvers, dichters groeien in de loop van de tijd, en mislukking is de motor achter dat proces.

‘A lot of people never use their initiative because no-one told them to.’ – Banksy
‘Everything you can imagine is real’ – Pablo Picasso
‘I dream my painting and I paint my dream’ – Vincent van Gogh

Hoewel de kunst om het huidige moment te observeren zonder afleiding of oordeel een belangrijke skill is voor iedereen die op zoek is naar vreugde en voldoening in het leven, is het vooral essentieel voor levenskunstenaars.

Kunnen we onze creativiteit ontwikkelen als een gewoonte, een manier van leven en een stijl van omgaan met de wereld?
Het zijn vooral de paradoxen die bijdragen aan het creatieve proces. Bijvoorbeeld mindfull-zijn tegenover  verdwalen – openheid vs gevoeligheid, alleen-zijn vs samenwerken, speelsheid vs serieus zijn, intuïtie vs ratio.
Kun je jouw paradoxen en complexiteit omarmen en je open te stellen voor een dieperliggend niveau van zelfinzicht en -expressie?

De kunst om jezelf in al je dimensionale schoonheid vast te houden ís de kern van creatie en creatieve vervulling.

“Inspiration is like a parachute – it doesn’t work if you are not open.” vrij geinterpreteerde quote van Frank Zappa.

Inspiratie vang je als jij ervoor open staat. Met je ogen, in de stilte, onder de douche, in de trein zit, in het bos, in muziek, en ga zo maar door. Niet op specifieke plek of op bepaald tijdstip … het is overal en altijd beschikbaar.

Inspiratie komt uit de lucht vallen wanneer je je afstemt op golflengte ‘ONTVANGEN’. Dat gaan we oefenen.

Wees een creatieve copy-cat!

Kopiëren is het begin van alle creativiteit. Vanaf de dag dat we werden geboren, bootsen we mensen na. In gezichtsuitdrukkingen, taal en beweging. Het is de meest natuurlijke manier van leren die er bestaat en heeft ons gevormd. Afkijken en nadoen leert je om een concept volledig te begrijpen.

Het is een onmisbaar fundament om tot iets nieuws te komen en leidt je tot een breder gevoel van artistieke vrijheid.

Alle persoonlijke groei en creatieve ontplooiing begint bij bewustwording.

‘When we create or write we are inviting the universe to give us a pat on the back’ – Julia Cameron. En dat doet het universum.
Wanneer we een start maken met beter luisteren naar die innerlijke ‘youngster’ in onszelf, vinden we meer ruimte om te creëren.

Alles wat je beleeft, denkt, ervaart, verbeeldt, mist en verlangt is waardevolle interessante stof en ‘stuff’ om creatief aan papier toe te vertrouwen. Bijvoorbeeld in een Art Journaal, een dagboek dat bestaat uit je eigen kunst.

‘Your Creative Fire’ geeft je kleine hints over wat het is waar je werkelijk van houdt en waar je oprecht in geïnteresseerd bent.

Over de Masterclass

Na het volgen van deze Masterclass

 • Weet je hoe je je creatief kunt uitdrukken op een authentieke manier
 • Heb je ervaren dat kunst een krachtige ontzettend leuke manier is die je in staat stelt meer te zeggen dan je met woorden kan zeggen
 • Heb je ervaren wat creëren is vanuit je eigen persoonlijke behoefte om je uit te drukken
 • Weet je hoe je geïnspireerd raakt en dit kan delen met anderen
 • Begrijp je je linker- en rechterhersenhelft beter
 • Ken je de werking van de Innerlijke Criticus, hoe je deze herkent, omzeilt en op 'pauze' zet.
 • Heb je jouw hoogstpersoonijke kunstverzameling in handen of aan de muur en een dagelijkse 'practice' om nieuwe ideeën, bijzondere ervaringen, fijne vondsten en vlammende verlangens te vangen!
Wil je meer Masterclasses volgen?