Burning Women

Vurig experiment voor vrouwen

Burning Women staat – als vrouwelijke bondgenoot van Burning Man* – voor het verzamelen van alles wat puur, waarachtig en ontembaar is.

Een paar keer per jaar komen vijftien totaal unieke vrouwen bij elkaar op mooie natuurplek in het land voor BURNING WOMEN. Allen zijn loyaal, relatiegericht, intuïtief. Maar ook trots, vindingrijk, zoekend. Dat jij één van deze vrouwen bent, lijkt ons zonneklaar.

Je bent van harte welkom op BURNING WOMEN!

Met Burning Women sporen we je aan je vrij uit te drukken en je verlangen als volstrekt unieke vrouw vorm te geven. Je onderzoekt wat jouw aanmoediging is in het leven. Het wordt je duidelijk(er) hoe je verbonden bent met je ware zelf, met anderen, de wereld en jouw betekenis in het geheel.
Deze dag is je verbintenis: het bewust en ononderbroken meestromen naar ‘rijkere grond’.

Door de jaren heen hoorden we vrouwen die wij begeleidden vertellen dat ze hun ontembare natuur herkennen in het ervaren van de stilte. In het geluid van het breken van de golven in de branding. In de geur van goede grond. In de spanning van het onthullen van een niet-eerder vertelde gebeurtenis. In de slappe lach. In het voelen van de beat in trancemusic. In de nabijheid van een geliefde. In het koken van een prachtmaal met fijne producten. In de flow van schilderen of boetseren. In de diepe grom van weerstand in een creatief proces. In tot stilstand komen in een writer’s block. In de klankkleur van stembanden die vibreren in de keel. In de grens trekken bij een emotionele uitbarsting of bedreiging. In het lichaam dat trilt van woede. In hartverscheurend huilen van verdriet. In het luisteren naar krachtige songs van ‘indigenous people’. In een specifieke beweging vanuit flamenco, tai chi en yoga. In het stampen door modderplassen op blote voeten.

Vanuit een alsmaar aanwezig en groeiend verlangen naar onze eigen ontembare aard  kwamen Karin Smit – mijn zus – en ik er toe dit terugkerend experiment te organiseren.

Wie organiseert Burning Women?

BURNING WOMAN DAPHNE

Nu ik de 50 ben gepasseerd, wijst de innerlijke ‘wilde’ vrouw mij de weg als geen ander. Ik ben stiller, luister beter en geniet bewuster. Ik pluk de zachte zoete vruchten van deze fase in mijn leven. De doornen zijn minder scherp geworden… ‘GRACE’

Het zat er aan te komen…! En wat een feest toen mijn zus Ja zei. Samen een dag geven waar ons hart werkelijk blij van wordt. Zij die haar eigen wilde Vrouw jaren geleden ging ‘ophalen’ bij de ceremonies met de Lakota’s. En ik die de ongetemde vrouw in mij jaren geleden – toen ik me op het pad van Tantra begaf – van binnen op een geheime deur voelde kloppen om er eindelijk weer ns uit te mogen.

Dit pad bracht me mijn lief en meer kennis en ervaring in de werking van de psyche: het projectie-mechanisme en helder weten, wat energie doet terugtrekken en laat stromen, het mannelijke en vrouwelijke in mij. Bewust worden langs de tantrische route zaagde de spreekwoordelijke stoelpoten onder mijn bestaan vandaan en liet/laat me landen in extase, vreugde, horror, verdriet, kracht, verwarring en liefde.

Ik ben Daphne Smit, zus van Karin.

Ik wil en kan (bijna) niet meer anders dan mijn rebellerende nietsontziende kwaliteit liefdevol inzetten om waarachtigheid in jou te ontmoeten. Sinds 2004 neem ik als zelfstandig coach & SoulCollage® facilitator, mensen mee op innerlijke reis om antwoorden te vinden en essentiële stappen te zetten op ’t persoonlijke pad en de professionele loopbaan. Sinds 2011 geef ik meerdaagse retraites.

Foto Karin en Daphne

BURNING WOMAN KARIN

Na een leven vol omzwervingen voelt het alsof ik nu in rustiger vaarwater ben gekomen…. een man, een gezin, een overlijden, twee lieve kinderen die nu inmiddels 22 en 24 jaar zijn. De jongste gaat binnen nu en twee weken de deur uit…

En dan is er plotsklaps niets meer… niets meer waar ik me mee bezig hoef te houden, druk over hoeft te maken, niets meer te verzorgen, niemand om maaltijden voor te koken. (behalve woensdag avond want dan komt hij eten). Ik mag en hoef me alleen maar bezig te houden met mezelf. Een nieuwe fase dient zich aan.

Ik was ook blij verrast toen mijn zus zei: hé Karin, wanneer gaan wij nou iets samen doen ? Ik riep gelijk ja, doen we … En na wat contact over en weer kwam ze met deze intro … Toen ik het las werd ik blij, enthousiast en nieuwsgierig en ik was er ook een beetje stil van…. Samen iets doen met mijn zus. Ik kom ook steeds meer in contact met die Wilde Vrouw in mij, die vrouw waar Daphne het over heeft in stuk hierboven… daar waar deze dag overgaat.

Ik ben Karin Smit, zus van Daphne.
Ik ben lichaamsgericht therapeut en Somatic Experiencing Practitioner en organiseer regelmatig workshops en zweethutceremonies voor vrouwen.
Mijn werk en de ceremonie van de zweethut zijn mijn twee passies en tevens mijn grootste energie-bronnen. De ceremonies doe ik inmiddels al 20 jaar en ik heb sinds 2008 mijn eigen praktijk in Rotterdam.

Hou deze website en facebookpagina in de gaten voor de eerstvolgende Burning Women.

Afbeeldingen: details van het werk van Amy Zerner.