Skip to content

Hoe werkt SoulCollage®?

Je werkt met beelden en verbeeldingskracht. Met je ‘hoofd uit’ en je ‘intuïtie aan’ blader je door een ruim aanbod van afbeeldingen en plaatjes. De linkerhersenhelft, het domein van logica, lineair denken en analytisch vermogen, schakel je uit in deze fase. Op deze manier kies je – vanuit je onbewuste – foto’s en afbeeldingen die je aandacht trekken. Alles wat je aanspreekt, scheur en knip je uit. Je verzamelt zo als het ware verschillende delen van jezelf.

Heb je een flinke verzameling plaatjes, dan combineer je alle beelden zodat een nieuwe afbeelding ontstaan; de SoulCollage® kaart.

Daarna volgt een belangrijk onderdeel van het proces; de kaart lezen via een simpele en bijzondere manier. Het lezen laat je onmiddellijk verbinden met de energie van je zelfgemaakte kaart die (zichtbaar of onzichtbaar) een rol speelt in je leven. Alle kaarten die je creëert, gaan deel uitmaken van je eigen persoonlijke SoulCollage® kaartenset.

En… je kaarten verzameling is nooit af!

Je kaartenverzameling bestaat uit drie transpersoonlijke kaarten en vier groepen: het Comité, de Gemeenschap, de Metgezellen en de Raadgevers.

de SoulCollage® principes

Hoe werkt deze methode?

 • Eén aspect per kaart — In SoulCollage® werk je met één aspect oftewel één energie (Neter) van jezelf op één kaart. Geleidelijk kunnen meer kaarten worden toegevoegd om een zeer persoonlijke en betekenisvolle SoulCollage® kaartenset op te bouwen.
 • Het Ene en de Vele — SoulCollage® is gebaseerd op het principe dat er één Bron is – het Ene (met verschillende namen geduid in vele tradities & systemen) van waaruit alles voortkomt — en de Vele, afkomstig uit de Bron. De kaartenset die je maakt is de veranderende collage van de ziel.
 • Vier groepen — De kaarten worden onderverdeeld in vier groepen die ‘de Vele’ vertegenwoordigen:
  • 1) aspecten van je persoonlijkheid;
  • 2) onderdelen van de gemeenschap waar je emotioneel mee verbonden bent
  • 3) fysieke energieën;
  • 4) archetypen die van bijzonder belang zijn in je persoonlijke leven.
 • Er zijn ook 3 transpersoonlijke kaarten die het Ene verbeelden: Bron, Zielsessentie en Getuige.

Daarna volgt een belangrijk onderdeel van het proces; de kaart lezen via een simpele en bijzondere manier. Het lezen laat je onmiddellijk verbinden met de energie van je zelfgemaakte kaart die (zichtbaar of onzichtbaar) een rol speelt in je leven. Alle kaarten die je creëert, gaan deel uitmaken van je eigen persoonlijke SoulCollage® kaartenset.

 • Raadplegen van SoulCollage® kaarten — Je raadpleegt je eigen SoulCollage® kaarten om jezelf te helpen levensvragen te beantwoorden. De kaarten worden niet gebruikt om voor anderen te “lezen”.
 • ‘Ik ben degene die…’ — Wanneer je de SoulCollage® kaarten raadpleegt, gebruik je de uitdrukking ‘ik ben degene die…’ als start om te spreken vanuit de kaart en de eigen vragen te beantwoorden met behulp van de stem van de kaart.
 • Het gevoel van community — het delen van SoulCollage® kaarten in een community is een belangrijk element van SoulCollage®. SoulCollage® brengt mensen samen in creativiteit, acceptatie en zelfreflectie.
 • SoulCollage® is een handelsmerk proces dat wordt geschreven als één woord, niet twee, samen met het handelsmerk registratiesymbool zoals aangegeven. Gelieve niet afkorten tot “Soul Kaarten” omdat er andere dienst is met die naam waarmee SoulCollage® niet wil worden verward.
 • SoulCollage® kaarten worden gemaakt voor persoonlijk gebruik en mogen niet worden gekopieerd, verkocht, verhandeld of geruild. SoulCollage® kaarten worden alleen voor persoonlijk gebruik gemaakt.
 • Copyright – SoulCollage® is alle kunstenaars en fotografen dankbaar die dit diepgaande proces van ontwaken mogelijk maken. SoulCollage® is respectvol naar hun rechten onder het auteursrecht. SoulCollage® pleit niet voor kopiëren of inbreuk plegen op het auteursrechtelijk beschermde werk van anderen op enigerlei wijze.

SoulCollage® workshop in het atelier van Een Schitterend Onderzoek