Over Daphne

Ik ben Daphne Smit, geboren in 1965 uit een moeder die in Nederlands Indië geboren is en haar eerste jaren samen met haar moeder en (tweeling)zusjes vastzat in een Jappenkamp. Nadat mijn zus Karin en ik geboren zijn, richtte mijn moeder haar eigen peuterspeelzaal op. Mijn moeder inspireert mij mijn eigen hart en weg te volgen, creatief en ondernemend mijn leven te leven. Mijn vader verliet vroeg zijn ouderlijk huis, ontwikkelde zich als fotograaf (autodidact) en werd marine-officier waardoor hij in mijn jonge jaren veel van huis was. De kracht van mijn vader is zijn grote wijsheid en liefdevolle acceptatie dat ieder mens uniek is.

De afgelopen 14 jaar werk ik als zelfstandig coach, begeleider en opleider op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. In deze rol reis ik een eindje mee met mijn klanten die zichzelf professionele en persoonlijke levensvragen (durven te) stellen. Tevens ben ik SoulCollage® facilitator. SoulCollage® is een intuïtief creatief proces als verrassende ontdekkingstocht die je innerlijke wijsheid een stem geeft.

Sinds 2011 geef ik samen met Erica Rijnsburger meerdaagse retraites met thema’s als Stilte en omgaan met de Inner Critic. De methode van ‘verbonden-ademen’ is tijdens alle retraites een magische poort voor het vinden van antwoorden op persoonlijke vragen. Erica en ik delen een diepgaande tantrische basis vanuit hun trainingen bij het Centrum voor Tantra en bij andere leraren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en non-dualiteit. De kern van ons werk ligt op het vergroten van gewaar-zijn en minder op het sleutelen aan de persoonlijkheid zelf.

Samen met mijn zus Karin geef ik het 1-daagse experiment ‘BURNING WOMEN’ voor vrouwen, een persoonlijk verdieping met iedere keer een ander en aansprekend thema.

Kijk voor mijn volledige professionele profiel op LinkedIn.

Mijn persoonlijke visie?

Je bent prima zoals je bent. Geboren en getogen onder de omstandigheden zo gunstig dat je je (carrière)pad tot hier en nu hebt bewandeld. Met geluk en tegenslag, in goede gezondheid en soms ook niet, met enthousiasme of weerbarstige tegenzin.

Coaching gaat over de moed om te veranderen en alles uit jezelf, je werk en je leven te halen. Dat gaat alleen wanneer alles er mag zijn: je kwaliteiten en talenten, maar ook je valkuilen en angsten. Nieuwsgierig, compassievol en eerlijk naar jezelf durven kijken geeft je iedere keer weer meer inzicht over wie je bent, waar je staat en waar je naartoe op weg bent

Als gecertificeerd SvC-(team)coach houd ik me aan de Gedragscode voor geregistreerde coaches en professioneel begeleiders van LVSC en St!R.

logo origineel

Het logo

Inspiratie van ontwerpster Ellen Lennartz toen zij ‘haar prachtige ding deed’ in het ontwerpen van het logo:

‘Waarom heb ik voor de laurier gekozen?

Jouw naam betekent ‘Laurier’ en toen ik het symbolenboekje erbij pakte las ik hoe een mooie betekenis jouw naam heeft. Afgeleid van het Griekse ‘daphne’, met de betekenis ‘laurier’. De naam werd vooral bekend door Daphne, in de Griekse mythologie een nimf die op de vlucht voor de minziek Apollo in een laurierstruik veranderde.

Voor het beeld heb ik een vrouw gekozen die voor kracht staat en omdat ik jou een mooie ‘oervrouw’ vind.

De laurierboom staat voor stevigheid, groei en geworteld zijn. Haar amen bieden veiligheid, haar gezicht opgeheven naar de ‘Awareness’: de groei naar mogelijkheden.

Aan de laurier werd niet alleen genezende kracht toegeschreven, maar ook de kracht om iemand van een smet op zijn ziel te reinigen. Symbolisch stond de laurier voor vrede na de overwinning op de vijand.