Over mij

Fijn dat je op mijn website bent gekomen. Ik stel me graag aan je voor.

India 2019

Mijn naam is Daphne Smit.

Ik ben 55 jaar, woon samen met mijn lief in een fijn huis in een prachtig park in Den Haag en werk meer dan 15 jaar als zelfstandig coach. Ik dwaal graag langs de zee, struin door mooie steden en reis door andere landen om mens, dier en cultuur te ontmoeten. Films, kunst, muziek en dans zijn onmisbare voeding voor mijn ziel.

Gedurende de jaren merk ik dat mijn wijze van coachen zich steeds meer voegt naar wie ik in essentie ben. Mijn kracht om mensen te begeleiden op hun levens- of werkvragen ontspringt vanuit een diepe verbinding, een groot vertrouwen en de vrouwelijke intuïtie. Mijn liefde om te luisteren is groot. Het geeft me de ingang om waar nodig een ander perspectief aan te bieden waardoor begrip kan groeien en inzicht en een waarachtige ervaring ontstaat.

Na 10 jaar werken als communicatie-adviseur bij KPN, vestigde ik me in 2005 als zelfstandig coach.

Ik volgde een intensieve tweejarige zijnsgeörienteerde opleiding op het snijvlak tussen westerse psychologie en oosterse spiritualiteit, waarna vele verdiepingstrainingen volgden op het gebied van begeleiden van individuen en groepen Ik combineer bewustzijns- en lichaamswerk met o.a. creativiteit en systemisch werken. Tevens ben ik gecertificeerd SoulCollage® facilitator.

Recent rondde ik de Leergang Persoonlijk Leiderschap en Systeemdynamiek bij Irene Grijpink, Heilig Vuur af.

Afgelopen 10 jaar begeleidde ik jaarlijks meerdaagse retraites met thema’s als Stilte, het Superego, de Zenboeddhistische practice ‘Facing the Wall of Silence’ in samenwerking met Erica Rijnsburger.

In samenwerking met SchoolvoorCoaching, Coachboulevard, Intercoach, Landelijke vereniging van Supervisoren en Coaches, Haagse Hogeschool, Politie Zuid-Holland, Ministerie van Defensie, Pels Rijcken Advocaten en Notarissen, Boskalis Nederland groeide mijn ervaring, kennis en kwaliteiten in het begeleiden van mensen en teams.

Kijk voor mijn volledige professionele profiel op LinkedIn.

Als gecertificeerd SvC-(team)coach houd ik me aan de Gedragscode voor geregistreerde coaches en professioneel begeleiders van LVSC en St!R.

Mijn logo

Ontwerpster Ellen Lennartz werd geïnspireerd door mijn naam toen zij dit logo ontwierp:

‘Waarom heb ik voor de laurier gekozen?

Jouw naam betekent ‘Laurier’ en toen ik het symbolenboekje erbij pakte las ik hoe een mooie betekenis jouw naam heeft. Afgeleid van het Griekse ‘daphne’, met de betekenis ‘laurier’. De naam werd vooral bekend door Daphne, in de Griekse mythologie een nimf die op de vlucht voor de minziek Apollo in een laurierstruik veranderde.

Voor het beeld heb ik een vrouw gekozen die voor kracht staat en omdat ik jou een mooie ‘oervrouw’ vind. De laurierboom staat voor stevigheid, groei en geworteld zijn. Haar amen bieden veiligheid, haar gezicht opgeheven naar de ‘Awareness’: de groei naar mogelijkheden. Aan de laurier werd niet alleen genezende kracht toegeschreven, maar ook de kracht om iemand van een smet op zijn ziel te reinigen. Symbolisch stond de laurier voor vrede na de overwinning op de vijand.

De horizontale lijn vertegenwoordigt de verbinding die ik ervaar en uitnodig in de mensen die ik begeleid.

De verticale lijn vertegenwoordigt het stevig geworteld zijn in mijzelf, in Moeder Aarde met de onzichtbare connectie naar boven. Beide lijnen geef ik door in mijn werk als begeleider.