Over Daphne

Leuk dat je mijn website bezoekt!

Ik stel me graag aan je voor:

aan de Ganges bij Rishikesh – India 2019

Mijn naam is Daphne Smit. Ik werk zo’n 15 jaar als zelfstandig coach/trainer en begeleider op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling en ben tevens SoulCollage® facilitator.

In mijn begeleidende rol reis ik een eindje mee met mensen (ook in groepen) die zichzelf professionele en persoonlijke vragen (durven te) stellen ‘Hoe word ik meer mijzelf?, ‘Wie ben ik?’, ‘Waar sta ik?’ ‘Waar ben ik naar op weg?’.

Als intervisiebegeleider voor professionals (projectleiders, advocaten, communicatiedeskundigen, trainers & coaches) werk ik voor grote organisaties en bedrijven.

Ik volgde mijn (team)coachopleidingen bij School voor Coaching, LSCV, Haagse Hogeschool en ben gecertificeerd teamcoach, trainde /doceerde en begeleidde professionals in opdracht van Landelijke vereniging van Supervisoren en Coaches, Intercoach, SchoolvoorCoaching, Haagse Hogeschool, Coachboulevard.  Mijn professionele ‘rugzak’ heb ik aangevuld met methodieken in verschillende (jaar) trainingen; Voice Dialogue bij Berry Collewijn & Lex Mulder, Viewpoints (theatrale compositiemethodiek voor vorm en beweging gebaseerd op improvisatie) bij Judith Bruynzeels, Storytelling (Phoenix Opleidingen en Karin de Vries).

Van 2011 tot 2019 begeleidde ik samen met Erica Rijnsburger meerdaagse retraites op het gebied van persoonlijke ontwikkeling met thema’s als Het Superego oftewel de Inner Critic, Stilte en Awareness Zenboedhisme practice met ‘Facing the Wall of Silence’. Ook voor doelgroepen als managers, leidinggevenden en zakelijke coaches.

Als secretaris bij de StiR, een onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland, droeg ik bij aan de kwalitatieve certificering van coaches en supervisoren.

Ik laat zich in mijn leven door de eeuwenoude Oosterse traditie van Tantra inspireren. Zo ontmoette ik 15 jaar geleden mijn geliefde en levenspartner Henk. Tantra werkt met vitale levensenergie die bezielt en helend kan zijn. Het is een diepgaande en waarachtige weg naar bewustwording en verbinding met het goddelijke in en om ieder mens. Ik volgde vele retraites, trainingen en meerdaagsen bij het Centrum voor Tantra, zowel nationaal als internationaal en verdiep me in bewustzijnsontwikkeling door self-inquiry (Sri Ramana Maharshi), meditatie en mindfulness, Vipassana meditatie, verbonden ademhaling, energetisch lichaamswerk, het plantmedicijn Ayahuasca, Inipi-ceremonies en shamanistische werk.

Kijk voor mijn volledige professionele profiel op LinkedIn.

Als gecertificeerd SvC-(team)coach houd ik me aan de Gedragscode voor geregistreerde coaches en professioneel begeleiders van LVSC en St!R.

Mijn logo

Ontwerpster Ellen Lennartz werd geïnspireerd door mijn naam toen zij dit logo ontwierp:

‘Waarom heb ik voor de laurier gekozen?

Jouw naam betekent ‘Laurier’ en toen ik het symbolenboekje erbij pakte las ik hoe een mooie betekenis jouw naam heeft. Afgeleid van het Griekse ‘daphne’, met de betekenis ‘laurier’. De naam werd vooral bekend door Daphne, in de Griekse mythologie een nimf die op de vlucht voor de minziek Apollo in een laurierstruik veranderde.

Voor het beeld heb ik een vrouw gekozen die voor kracht staat en omdat ik jou een mooie ‘oervrouw’ vind. De laurierboom staat voor stevigheid, groei en geworteld zijn. Haar amen bieden veiligheid, haar gezicht opgeheven naar de ‘Awareness’: de groei naar mogelijkheden. Aan de laurier werd niet alleen genezende kracht toegeschreven, maar ook de kracht om iemand van een smet op zijn ziel te reinigen. Symbolisch stond de laurier voor vrede na de overwinning op de vijand.

De horizontale lijn vertegenwoordigt de verbinding die ik ervaar en uitnodig in de mensen die ik begeleid.

De verticale lijn vertegenwoordigt het stevig geworteld zijn in mijzelf, in Moeder Aarde met de onzichtbare connectie nar boven. Beide lijnen geef ik door in mijn werk als begeleider.