SoulCollage®

‘Only the images we live can bring transformation.
Each of us has a well of images within,
which are the saving reality and
from which may be born the individual myth
carrying the meaning of a life.’

Helen M. Luke (writer & jungian analyst)

Veel van ons willen graag gezien en erkend worden voor de unieke talenten die we de wereld bieden. Te vaak wordt dit onlosmakelijke deel van ons onderdrukt op jonge leeftijd, of wordt het op een laag pitje gezet vanwege carrières en drukke levens.

Wat is SoulCollage®?

SoulCollage® geeft je direct toegang tot je innerlijke wijsheid. Het brengt je uit je hoofd en terug bij je hart. Het is licht en speels raakt tegelijkertijd de essentie. En je doet dit in je eigen tijd, in je eigen tempo en in je eigen taal van beelden. Dat maakt SoulCollage® een krachtige, intuïtieve en creatieve tool voor zelfontdekking.

Je creëert schijnbaar eenvoudige kunstwerkjes – de SoulCollage® kaarten –  die je helpen om een ander licht te schijnen op vragen die je hebt. Oplossingen te vinden op uitdagingen in je leven. Of die een ‘second opinion’ geven over kwesties en dilemma’s. Het ondersteunt je bij het nemen van beslissingen en het aanbrengen van veranderingen in je leven. Iedereen kan het!

Hoe werkt het?

Wat je nodig hebt zijn wat afbeeldingen uit tijdschriften & magazines, een schaar, lijm en karton. Met een paar eenvoudige aanwijzingen bewegen je handen de uitgeknipte of gescheurde afbeeldingen in het rond en combineer je de beelden – op een intuïtieve  manier – tot een nieuwe afbeelding.
Vaak heeft je kaart veel meer te vertellen dan je aanvankelijk denkt. Omdat je meestal vanuit het onbewuste de afbeeldingen kiest, hebben de beelden een diep ‘gecodeerde’ betekenis: ze vertellen hoe je toegang kunt krijgen tot je eigen wijsheid en informatie.

Het werk is heel persoonlijk, individueel en op die manier zeer krachtig. SoulCollage® helpt je bij het beter begrijpen van de relatie tussen jou, je familie, de gemeenschap en de wereld.

Je werkt met beelden en verbeeldingskracht. Met je ‘hoofd uit’ en je ‘intuïtie aan’ blader je door een ruim aanbod van afbeeldingen en plaatjes. De linkerhersenhelft, het domein van logica, lineair denken en analytisch vermogen, schakel je uit in deze fase. Op deze manier kies je – vanuit je onbewuste – foto’s en afbeeldingen die je aandacht trekken. Alles wat je aanspreekt, scheur en knip je uit. Je verzamelt zo als het ware verschillende delen van jezelf.

Heb je een fijne verzameling plaatjes, dan combineer je alle beelden zodat een nieuwe afbeelding ontstaan; de SoulCollage® kaart.

Daarna volgt een belangrijk onderdeel van het proces; de kaart lezen via een simpele en bijzondere manier. Het lezen laat je onmiddellijk verbinden met de energie van je zelfgemaakte kaart die (zichtbaar of onzichtbaar) een rol speelt in je leven. Alle kaarten die je creëert, gaan deel uitmaken van je eigen persoonlijke SoulCollage® kaartenset.

En… je kaarten verzameling is nooit af!

Je kaartenverzameling bestaat uit drie transpersoonlijke kaarten en vier groepen: het Comité, de Gemeenschap, de Metgezellen en de Raadgevers.

SoulCollage® ontstond eind jaren tachtig, toen in de psychotherapeutische praktijk van de Amerikaanse theologe en Jungiaanse psychologe Seena B. Frost bleek hoe transformerend het maken en delen van zielenkaarten is. Inmiddels hebben wereldwijd ontelbaar veel mensen de positieve kracht van SoulCollage® ervaren.

Hoewel SoulCollage® zeer persoonlijk is, werkt het maken en lezen van kaarten in kleine groepen die met elkaar hun creativiteit willen uiten, heel ondersteunend.

Op een rij

SoulCollage® biedt

  • het  buitengewone – bijna verslavende – plezier van je eigen SoulCollage® kaarten maken en raadplegen
  • toegang tot je innerlijke wijsheid om je diepste vragen te beantwoorden
  • werken met de taal van symbolen, dromen en archetypen

En … je hoeft geen kunstenaar te zijn om SoulCollage® kaarten te maken!

Nieuwsgierig geworden naar deze intuïtieve manier van innerlijk werken? Je bent van harte welkom op een van de SoulCollage® workshops op:

Binnenkort  nieuwe data voor de workshops!

 Wil je je aanmelden of heb je vragen, stuur me een bericht of bel me op 06 24 98 12 48, leuk om je te spreken en te ontmoeten!


Individuele sessie met SoulCollage®

Het is ook mogelijk om een individuele sessie te doen met SoulCollage®. In een 2 uur durende sessie zet je de vraag die je bezighoudt en waar je antwoorden op wilt vinden centraal. 

De kosten zijn € 125,00 (excl. 21% BTW voor werkgevers en zelfstandigen).

Heb je interesse of vragen? Wees welkom om contact op te nemen via info@dsac.nl of bel mij op 06 24 98 12 48, dan bespreken we je vraag.


Meer informatie is ook te verkrijgen op SoulCollage® Nederland.

Dank aan alle geweldige fotografen en kunstenaars waarvan de beelden ons inspireerden om onze binnen- en buitenwereld opnieuw te creëren en te ontdekken!

SoulCollage®-kaarten worden niet verkocht, verhandeld of geruild en worden gereproduceerd alleen voor persoonlijk gebruik van de samensteller van de kaart. SoulCollage® kaarten kunnen gebruikt worden als voorbeelden ter illustratie van het SoulCollage®-proces.