Skip to content

Wat is SoulCollage®?

SoulCollage® is een portaal naar je innerlijke wijsheid. Het nodigt je uit om kunstzinnige uitdrukking te geven aan je levenservaringen, de oorsprong te ontdekken van je lotsbestemming en deze te koesteren.

Het brengt je uit je hoofd en terug bij je hart. Het is licht en speels raakt tegelijkertijd de essentie. En je doet dit in je eigen tijd, in je eigen tempo en in je eigen taal van beelden. Dat maakt SoulCollage® een krachtige, intuïtieve en creatieve tool voor zelf-ontdekking.

SoulCollage® ontstond door Seena Frost, Amerikaanse theologe en Jungiaanse psychologe in de jaren 1980. Sindsdien hebben wereldwijd talloze deelnemers dit inspirerende proces van Seena zelf geleerd of van één van haar getrainde facilitators.

Gebruikmakend van je intuïtie en verbeelding creëer je indrukwekkende kunstwerkjes, je SoulCollage® kaarten. Iedere kaart weerspiegelt een ander aspect van wie en wat je bent.

Wat je nodig hebt zijn wat afbeeldingen uit tijdschriften & magazines, een schaar, lijm en karton. Met een paar eenvoudige aanwijzingen bewegen je handen de uitgeknipte of gescheurde afbeeldingen in het rond en combineer je de beelden – op een intuïtieve  manier – tot een nieuwe afbeelding. Iedereen kan het.

Deze methode heeft duizenden mensen die zichzelf non-kunstenaars verklaarden, geholpen hun creativiteit opnieuw te vinden en hun verbeeldingskracht te voeden.

SoulCollage® kaart

Zodra een kaart is gemaakt, onthult de nieuwe afbeelding haar geschenken en wijsheid door readings, ‘journaling’ en visualisatie. Elke SoulCollage® kaart wordt een deur naar jouw verhaal en aangeboren ‘weten’. Toegang hebben tot deze diepe delen in jezelf geeft je je dagelijkse leven een kompas om te navigeren. En helpt je antwoorden te vinden voor persoonlijke en existentiële vragen. Het werk is heel persoonlijk, individueel en op die manier zeer krachtig. Alle wijsheid die van binnenuit tevoorschijn komt, wordt terug naar jou gereflecteerd… je kwaliteiten en kracht, je schoonheid en eerlijkheid, je complexiteit, je dromen en prestaties.

Wanneer je je niet verbonden voelt met je eigen kern,
probeer dan deze speelse maar diepe benadering.
En als je altijd al van afbeeldingen hebt gehouden,
dan zal je je meteen thuis voelen.
Ben je op zoek bent naar nieuwe inspiratie, persoonlijk of professioneel,
dan helpt SoulCollage® je de Bron van nieuwe ideeën te vinden.

Wie heeft baat bij SoulCollage®?

Coaches, therapeuten, leraren & leraressen en mensen over de hele wereld gebruiken dit krachtige proces in workshops, coaching, psychotherapie, klaslokalen, retraites en coaching. Wereldwijd zijn er bijna 3000 opgeleide SoulCollage® facilitators. De toepassingen zijn te talrijk om allemaal op te noemen. SoulCollage® wordt gebruikt o.a. op scholen, bij focusgroepen, in zakelijke omgevingen, ziekenhuizen, universiteiten, gevangenissen.

SoulCollage® spreekt tot verschillende organisaties maar ook diverse leeftijdsgroepen. Hoewel de werkvorm spiritueel georiënteerd is, is het niet verbonden met een godsdienst of religie. En hoewel het een creatief proces is, vraagt het geen enkele artistieke, kunstzinnige of andere soort opleiding of training.

SoulCollage® wordt op dit moment al door vele duizenden gebruikt in hun persoonlijke en professionele leven. En wordt onderwezen in particuliere en academische instellingen en door studiegroepen van verschillende religieuze oriëntaties geadopteerd als een oefening om iemands spiritualiteit te verdiepen.

Seena Frost, ‘founder’ van SoulCollage®, beschrijft het proces van het maken van SoulCollage®-kaarten en nodigt je uit om het zelf te proberen.

Invitation to SoulCollage® from SoulCollage® on Vimeo.

In ’t kort

SoulCollage® biedt

  • het  buitengewone – bijna verslavende – plezier van je eigen SoulCollage® kaarten maken en raadplegen
  • toegang tot je innerlijke wijsheid om je diepste vragen te beantwoorden
  • werken met de taal van symbolen, dromen en archetypen

En … je hoeft geen kunstenaar te zijn om SoulCollage® kaarten te maken.

Deelnemer Summer SoulCollage® Serie 2019

'Door het volgen van de complete cursus (5 dagen) heb ik mijzelf op een intensieve creatieve manier beter leren kennen en ontdekt hoe ik omga met bepaalde emoties van verdriet, rouw en sterke eigenschappen en wat mijn valkuilen en patronen zijn in hoe ik mijzelf manifesteer in het leven.

Het heeft voor mij persoonlijk nieuwe poorten en mogelijkheden geopend voor de toekomst. Tijdens dit proces heb ik besloten om - eindelijk na 7 jaar - uit te spreken om te willen gaan samenwonen!'

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze intuïtieve manier van persoonlijke groei en verdieping, heb je vragen en wil je meer weten? Bel me op 06 24 98 12 48 of mail je vraag via het contactformulier. Ik neem binnen een werkdag contact met je op. Je bent van harte welkom.

Op de hoogte blijven van toekomstige SoulCollage® workshops? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (rechtsboven).

Dank aan alle geweldige fotografen en kunstenaars waarvan de beelden ons inspireerden om onze binnen- en buitenwereld opnieuw te creëren en te ontdekken! SoulCollage®-kaarten worden niet verkocht, verhandeld of geruild en worden gereproduceerd alleen voor persoonlijk gebruik van de samensteller van de kaart. SoulCollage® kaarten kunnen gebruikt worden als voorbeelden ter illustratie van het SoulCollage®-proces.