Skip to content

Wat is ‘Burning Women’?

Een vurig en liefdevol experiment voor, door en met vrouwen!

Burning Women staat – als vrouwelijke bondgenoot van Burning Man* – voor het verzamelen van alles wat puur, waarachtig en ontembaar is.

Iedere vrouw die zichzelf herkent in ‘Burning Women’ is vanuit haar essentie intuïtief, gevoelig en vooral loyaal aan zichzelf. Ze is trots, vindingrijk en in verbinding met de onderstroom in haar leven.

Met Burning Woman sporen we je aan je vrij uit te drukken en je verlangen vanuit je oorspronkelijke stroom vorm te geven. Je onderzoekt wat jouw aanmoediging is in het leven. Het wordt je duidelijk(er) hoe je verbonden bent met je Wilde Natuur, met anderen, de wereld en jouw betekenis in het geheel.
Deze dag is je verbintenis: het bewust en ononderbroken meestromen naar ‘rijkere grond’.

Door de jaren heen hoorden we vrouwen die wij begeleidden, vertellen dat ze hun Wilde Natuur of Wilde Vrouw herkennen in het ervaren van de stilte.
In het geluid van het breken van de golven in de branding. In de geur van goede grond. In de spanning van het onthullen van een niet-eerder vertelde gebeurtenis. In de slappe lach. In het voelen van de beat in trancemusic. In de nabijheid van een geliefde. In het koken van een prachtmaal met fijne producten. In de flow van schilderen of boetseren. In de diepe grom van weerstand in een creatief proces. In tot stilstand komen in een writer’s block. In de klankkleur van stembanden die vibreren in de keel. In de grens trekken bij een emotionele uitbarsting of bedreiging. In het lichaam dat trilt van woede. In hartverscheurend huilen van verdriet. In het luisteren naar krachtige songs van ‘indigenous people’. In een specifieke beweging vanuit flamenco, tai chi en yoga. In het stampen door modderplassen op blote voeten.

? WAAR GAAT EEN BURNING WOMAN DAG OVER?
– weer voeling krijgen met je Wilde Natuur
– spreken en handelen ten behoeve van jezelf
– minder conventioneel zijn
– creatieve flow ervaren
– het gesprek voeren tussen je bewuste en onbewuste
– je vrouwelijke intuïtie volgen
– het ‘boenen’ van je heldere waarnemingsvermogen
– je pit, sparkle, humor, zoetheid en FIRE

? WAT KUN JE VERWACHTEN?
Meditatie, Bewegen, Ademen, SoulCollage®, Dansen, Reflectie, Sharing, Inipi Ceremonie oftewel zweethutceremonie.

? SFEER? Relaxed, Funloving, Open, Aards én Hemels, Warm.

Je bent van harte welkom op BURNING WOMEN!

? PRAKTISCH
Op dit moment is er nog geen nieuwe Burning Women 1-daagse ingepland. Ik hou je graag op de hoogte via mijn nieuwsbrief dus vergeet je niet in te schrijven hier op mijn website.

Hoe? Je kunt je aanmelden bij Daphne, daphne_smit@me.com, 06 24 98 12 48, www.dsac.nl of Karin Smit, karinsmit7@gmail.com 06 16 84 42 79, www.takuskanskan.nl
Je plek is DEFINITIEF gereserveerd wanneer je een bevestigingsmail hebt ontvangen. Je deelname kosteloos annuleren kan binnen 7 dagen voor het event. Zeg je 1 week – of minder – vóór de eventdatum af dan berekenen wij de deelnamekosten door tenzij je een vrouw vindt, die jouw plek inneemt.

? WAT NEEM JE MEE?
Gemakkelijke loszittende kleding waar je je prettig in voelt. Een scherp zakmes (Opinel / Zwitsers) yogamatje of camping-luchtbedje, een handdoek, plaid/doek om op te zitten, omslagdoek/lungi/badjas, (teen)slippers, waterflesje, opschrijfboekje, pen/potlood en dat wat zelf fijn vindt om mee te nemen. Er zijn kussens aanwezig om op te zitten, maar dit zijn geen meditatiekussens. We raden je aan er zelf één mee te nemen als je dat prettig vindt.

Wie organiseert Burning Women?

India, 2019

Het zat er aan te komen…! En wat een feest toen mijn zus Ja zei. Samen een dag geven waar ons hart zo blij van wordt.

Zij die haar eigen wilde Vrouw jaren geleden ging ‘ophalen’ bij de ceremonies met de Lakota’s.

Ik die jaren geleden mijn Ongetemde Vrouw op het pad van Tantra van binnen op de deur voelde kloppen om er eindelijk weer ns uit te mogen. Het pad van Tantra bracht me mijn lief en meer kennis en ervaring in de werking van de psyche: het projectie-mechanisme en helder weten, wat energie doet terugtrekken en laat stromen, het mannelijke en vrouwelijke in mij. Bewust worden langs de tantrische route zaagde de spreekwoordelijke stoelpoten onder mijn bestaan vandaan en liet/laat me landen in extase, vreugde, horror, verdriet, kracht, verwarring en liefde. Dat is leven.

BURNING WOMAN DAPHNE

Ik ben Daphne Smit, zus van Karin. De 50 gepasseerd, wijst de innerlijke ‘wilde’ vrouw mij de weg als geen ander. Ik ben stiller, luister beter en geniet bewuster. Ik pluk de zoete vruchten die groeien uit vruchtbare rijke aarde van mijn leven. Met doornen als richtingaanwijzers, scherp en beschermend. De zon en maan als mijn kompas om steeds verder af te dalen in de onderstroom van wie en wat ik ben.

Ik zet mijn nietsontziende kwaliteit liefdevol in om andere mensen te ontmoeten, inspireren, begeleiden om alles in zichzelf aan te spreken een heler mens te zijn. Alles dat je nodig hebt is er al.
Sinds 2003 werk ik als zelfstandig coach, neem mensen mee op een unieke innerlijke reis om antwoorden te vinden en essentiële stappen te zetten op ’t persoonlijke pad en de professionele loopbaan. Ik begeleid deze groei ook in verbonden-ademsessies, creatieve workshops en meerdaagse retraites.

BURNING WOMAN KARIN

Na een leven vol omzwervingen voelt het alsof ik nu in rustiger vaarwater ben gekomen…. een man, een gezin, een overlijden, twee lieve kinderen. En dan is er plotsklaps niets meer… niets meer waar ik me mee bezig hoef te houden, druk over hoeft te maken, niets meer te verzorgen, niemand om maaltijden voor te koken. Ik mag en hoef me alleen maar bezig te houden met mezelf. Een nieuwe fase dient zich aan.

Ik was ook blij verrast toen mijn zus zei: hé Karin, wanneer gaan wij nou iets samen doen ? Ik riep gelijk ja, doen we … En na wat contact over en weer kwam ze met deze intro … Toen ik het las werd ik blij, enthousiast en nieuwsgierig en ik was er ook een beetje stil van…. Samen iets doen met mijn zus. Ik kom ook steeds meer in contact met die Wilde Vrouw in mij, die vrouw waar Daphne het over heeft in stuk hierboven… daar waar deze dagen overgaan.

Ik ben Karin Smit, zus van Daphne. Ik werk als lichaamsgericht therapeut en Somatic Experiencing Practitioner en organiseer regelmatig workshops en zweethutceremonies voor vrouwen.Mijn werk en de ceremonie van de zweethut zijn mijn twee passies en tevens mijn grootste energie-bronnen. De ceremonies doe ik inmiddels al 20 jaar en ik heb sinds 2008 mijn eigen praktijk in Rotterdam.

Wij nodigen je met een groots ‘burning fire within’ uit voor BURNING WOMEN en kijken er naar uit je te ontmoeten!

* Het Amerikaanse experimentele event Burning Man nodigt elk jaar iedereen (die zich de toegangsprijs kan veroorloven) uit om voor 10 dagen een tijdelijke gemeenschap op te bouwen in de Black Rock Desert in Nevada, waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is.
Burning Man is vernoemd naar het feit dat het evenement altijd wordt afgesloten met het verbranden van een metershoge rijsthouten pop, de Wicker Man.

Afbeeldingen: details van het werk van Amy Zerner.