Skip to content

Meer in touch met mijn gevoel

Kudos voor jonge mensen die ervoor kiezen om hulp in te schakelen wanneer het niet meer zo lekker gaat.

Vorig jaar kreeg ik een mail van een vrouw van 20. Ze wilde zichzelf en de dingen waar ze tegenaan liep beter begrijpen. Ze had haar best gedaan, hulp gevraagd maar het lukte haar niet om zaken te keren. Toen nam ze het moedige besluit een coach te vragen om haar verder te helpen.
Na een open gesprek over wat ze moeilijk vond en graag wilde veranderen, startten Phine en ik een coachtraject.

Ben je 20 jaar jong, dan heb je de laatste zes jaar doorgebracht in het ‘innerlijke vat vol voelbare tegenstrijdigheden’ terwijl je op zoek ging naar je eigen waarheid.
Ik geef het je te doen.

Word je 21 dan volgt de fase van verfijning: je gaat je plek innemen in de wereld en vormt gaandeweg je mening over o.a. de invulling van je leven.

En dan …. ben je net een eindje op weg, gaat de hele wereld om je heen plotseling 180 graden de ander kant uit dan je verwachtte. Door de komst van een wereldwijd virus.

Het doel dat Phine wilde realiseren, prikten we als denkbeeldige stip aan de horizon en gingen samen op weg.

Nu – iets meer dan een jaar later – heeft ze de boel weer goed op de rails. Ze staat een stuk sterker in haar schoenen en doet de dingen die je doet als je een 21-jarige student bent.

SHE IS ON A ROLL!

Ik ontving deze mail van Phine. Juweeltjes als dit geven mijn werk niet alleen veel voldoening maar ze ook diepe betekenis aan mijn eigen levenspad.

De coaching bij Daphne is enorm waardevol voor mij uitgepakt. Ik heb op een heel andere manier leren kijken naar hoe ik als mens functioneer. Ben me bewuster geworden dat ik meer ben dan alleen maar mijn rationele vermogen; ik besta ook uit mijn intuïtie en mijn lichaam welke gevoelens en emoties voortbrengt en vasthoudt.
Het besef hoe belangrijk het is om deze kant in mezelf aandacht te geven ontstond gaandeweg.
Daphne heeft mij daarmee op een bijzonder fijne wijze in contact gebracht.

Ik heb nu handvatten om de onderliggende oorzaken uit het verleden te begrijpen en om me meer gegrond te laten voelen in het hier en nu. De reden dat ik een coach zocht, is dat ik me verdwaald, doelloos en ongelukkig voelde in een moeilijke tijd. Ik voelde aan dat hulp met mijn zelfontwikkeling waardevol zou zijn. Met de hulp van mijn moeder kwam ik bij Daphne terecht.

Een van de vele wijze lessen uit dit proces is dat ik me juist niet continu hoef te verbeteren om een goed en gelukkig mens te zijn. Paradoxaal genoeg heb ik dat juist wel gedaan: ik sta een stuk sterker in mijn schoenen, heb een heleboel wijze inzichten op zak en sta meer ‘in touch’ met mijn gevoel. Ook ben ik beter in staat om aan zelfreflectie te doen, ik merk dat ik hiermee mezelf op een LIEVE manier verder kan ontwikkelen.

Daphne wist precies de innerlijke delen ‘aan te raken’ die om aandacht vroegen. De verschillende opdrachten zoals een collage maken en de gevoelsoefeningen pasten nauw aan bij mijn leerproces en vond ik heel interessant.
Ik heb bereikt wat ik wilde bereikt en ben mijn coach dankbaar voor haar geduld, warmte en liefde. Het maakte dat ik me veilig, gehoord, begrepen voelde.

Phine, 21 jaar student filosofie en literatuurwetenschap

Ben je toe aan coaching en wil je hierover verder praten? Neem dan contact met mij op via 06 24 98 12 48 of mail naar info@dsac.nl. Ik neem contact met je.


Nieuwsbrief & agenda-update
direct in je mailbox?

Geef een reactie