Skip to content

Nieuws & agenda-update vanuit India

Namasté!

Mijn nieuwe levensjaar begon een paar dagen geleden in mysterieus India.

Sinds december 2018 reis ik samen met mijn lief Henk drie maanden door dit schitterende land en vierde 31 januari mijn verjaardag op de berg Aranachula bij Tiravannamalai. Een groot geschenk aan mijn hart!

Aranachula
De ochtend van mijn verjaardag wandelen we om kwart over 6 het pad naar boven op de heilige berg Aranachula bij Tiruvannamalai in India.

Na 30 minuten bereiken we de Virupaksha Cave, waar Sri Ramana Maharshi 16 jaar – grotendeels in stilte – doorbracht, van 1899 tot 1916. Tijdens zijn leven in deze grot ontstond de meest directe weg naar waarheid: het onderzoek naar wie jij en ik ten diepste zijn. Compact samengevat in één vraag ‘Wie ben ik?’.

Henk en ik gaan de grot binnen en zitten een tijdje op Sri Ramana’s plek waar krachtige Shiva energie in een diepe stilte direct voelbaar is. Niet veel later verdwijnt in mij ieder besef van tijd en ruimte.

Mensen van heinde en verre leven, wonen, lopen, zitten, mediteren, komen en gaan naar de Sri Ramanashram in Tiruvannamalai. Elke minuut voor en na zonsopgang is het leven in volle gang. Het voelt hier zacht en ademend. Als een constant goed doorgeluchte space waarin het vibrerende leven stroomt en nooit stagneert.

Het spel dat zich voor mij afspeelt in de ashram intrigeert, bedwelmd, verrast, ontroert en brengt me naar binnen, naar mijn innerlijke stilte, naar huis.

‘Wie ben ik?’
In stilte stel ik mijzelf deze vraag opnieuw en opnieuw. Mijn hoofd stopt direct met gedachten produceren. Ik merk op dat iedere denkpoging vervaagt in stilte.

Ik land in de energie van mijn hart die een taal spreekt waar ik van hou.

‘Wie ben ik?’

Beginpunt en uitnodiging voor zelfonderzoek, gedichten, poems, creaties, metaforen, wedervragen, richtingwijzers, antwoorden van ‘t hart, ritueel (puja), veda en…. stilte.

Iedere dag voel ik hoe deze reis mij steeds meer verrijkt en inspireert.

Vanuit één van de meest heilige plekken in India schrijf ik je graag over Sri Ramana Maharsi’s Silence en de prachtige energie van zijn plek Aranachula, Hill of Fire, Hill of Wisdom. Mijn ervaringen en inspiratie neem ik graag mee in alle activiteiten die de komende maanden op de agenda staan!

Allereerst: het nieuwste nieuws!
Ik ben samen met Erica Rijnsburger aan het kijken naar mogelijkheden om in de toekomst (2020 / 2021) hier in India aan de voet van de heilige Aranachula een Intensive te geven op één van de mooie rooftops van een guesthouse met uitzicht op de heilige berg Aranachula. Je zult jeZelf moeiteloos kunnen ervaren want de energie hier werkt direct en onmiddellijk! Alles is ‘shanti’, ofwel naar binnen gericht, vanuit het hart, moeiteloos, relaxed. We zullen in de Sri Ramanasharam zijn, de Temple of Fire betreden, en wandelingen maken op Aranachula, in stilte en creatie zijn. Iets voor jou?

Hou dan onze nieuwsbrief in de gaten voor meer info.

AGENDA

De vraag ‘Wie ben ik?’ staat centraal in alle 3-daagse Intensives die Erica en ik sinds 2010 aanbieden en ieder jaar weer volstromen met mensen die liefde voor zichzelf kennen, streven naar geluk en de kern van hun wezen willen vinden.

Superego Intensive
Van donderdag 11 tot zaterdag 13 april 2019 geven we de Superego Intensive in het Zonnehuis in Loenen. Leer je Superego (her)kennen, welke waarheid in deze stem schuilt en hoe je ermee om kunt gaan zodat je je vrijer kunt bewegen, heldere keuzes kan maken die blij en vitaal maken. De eerste deelnemers hebben zich al ingeschreven. Heb je interesse? Stuur me gerust een mail dan reserveer ik je plek.

Meer informatie lees je hier:
https://www.dsac.nl/driedaagse-retraite-omgaan-met-het-superego/

Burning Women Weekend 2019
Op veler verzoek van de vrouwen die deelnamen aan één van de 1-daagse Burning Women afgelopen twee jaar, organiseren mijn zus Karin en ik een lang BURNING WOMEN WEEKEND op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019.

Wij nodigen je met een enthousiast ‘fire within’ uit voor dit unieke event waarin jouw Flow, Soul en Sparkle via zachte, speelse en welkome wijze in de vrouwencirkel tevoorschijn komt en wordt gezien en gehoord in de kring van vrouwen. Just come as u are!

Er zijn meerdere Inipi’s (zweethutceremonies), introductie van SoulCollage®️ ‘Burning Women’ en alle tijd om ermee te werken, Relaxation Voice Bath, vuur maken en veel tijd om rond het vuur te genieten. Met jezelf en met elkaar. Je bent welkom!

Lees alle info hier: https://www.dsac.nl/burning-women-2018/ (jaartal moet zijn 2019 maar dat het lukt me niet dit vanuit India te veranderen;)

India ‘infused’ Soulcollage®️ workshops in april en juni

Alles hier in India ademt de mystieke aardse sfeer die ik zo graag vermeng, verweef, aan je doorgeef en laat ervaren in mijn volgende SoulCollage®️ workshops!

Een belangrijke metafoor die Seena Frost (founder) in SoulCollage®️gebruikt is Indra’s Net en komt uit India!

De mythe Indra’s Net uit de Avatamsaka Sutra* (vroegste bekende referentie is te vinden in de vedische geschriften van het hindoeïsme Atharva Veda – 500 v.Chr.) geeft de totaliteit en complexiteit van de schepping briljant weer en bevat belangrijke instructies voor de tijd waarin we nu leven: de opkomst van het vrouwelijke.

In de oude teksten wordt Indra’s Net beschreven als:
– oneindig
– zich verspreidend en
– het verbinden van de hele schepping

Indra’s Net
‘Ver weg in de hemelse verblijfplaats van de grote god Indra, is er een prachtig net dat door een of andere sluwe handelaar op zo’n manier is opgehangen dat het zich oneindig in alle richtingen uitstrekt. In overeenstemming met de extravagante smaak van de goden heeft de maker een enkel glinsterende juweel opgehangen in elk “knooppunt” van het net, en aangezien het net zelf oneindig groot is, zijn de juwelen oneindig in aantal. Daar hangen de juwelen, glinsterend als sterren van de grootste orde, een prachtig gezicht om te aanschouwen.

Als we nu willekeurig één van deze juwelen voor inspectie selecteren en er goed naar kijken, zullen we ontdekken dat in haar gepolijste oppervlak alle andere juwelen in het net, oneindig in aantal, worden weerspiegeld. Niet alleen dat, maar elk van de juwelen weerspiegeld in dit ene juweel weerspiegelt ook alle andere juwelen, zodat er een oneindig reflecterend proces optreedt. (Boek Indra’s Net)

Ieder levend wezen… mens, dier, plant, boom, iedere Soul in Indra’s Net is verweven als een oneindig reflecterende schitterende juweel tussen talloze andere reflecterende schitterende juwelen in het totale netwerk.

* * * *

Het reizen in India laat me nog dieper de ontelbare reflecties van bijzondere mensen, dieren, bomen en heilige natuurplaatsen ervaren. Als Indra’s Net toont het reizen mij facetten van mijzelf die ik ken, ontken, herken en hier leer kennen.

SoulCollage®️ geeft je de mogelijkheid met je zielsaspecten te werken, te spelen, ze te ontdekken en tevoorschijn te laten komen zodat jouw innerlijke wijsheid kan worden benut en ingezet voor antwoorden vanuit je hart’s intuïtie. En daarbij… is het zo fijn en leuk om te doen! De nieuwe SoulCollage®️ workshops vinden plaats op een zaterdag of zondag in april en juni 2019 in het Jacq’s atelier van Een Schitterend Onderzoek in Utrecht. De exacte data staan binnenkort op de website.

Alle informatie over SoulCollage lees je hier.

Onze reis gaat verder naar Varanasi, Rishikesh waar Karin mijn lieve zus mee gaat reizen (hoe leuk is dat!) en Rajasthan.

Ik hoop je komende maanden te zien want ik deel met veel plezier mijn Indiase inspiratie en reiservaringen met je tijdens één van bovenstaande agenda-acitiviteiten.

Leuk je te ontmoeten!

Lieve groet,
Daphne

*De Avatamsaka Sutra belicht ook de visionaire en mystieke kracht van het bereiken van de spirituele wijsheid die de aard van de wereld ziet.


Indra’s Net

Nieuwsbrief & agenda-update
direct in je mailbox?