Skip to content

Uit de knoop

Ze was eerder bij mij geweest. Toen nog in loondienst. Met een andere vraag. Over autonomie. Ze wilde leren hoe ze werkelijk kon gaan staan voor haar werk. Om haar eigen standpunten te durven uitspreken tegenover anderen.

Dit keer klopte ze bij mij aan omdat ze in een nieuwe fase van haar leven was aangekomen.

Haar werk ook. Nieuw beleid, bezuinigingen en haar rol die onzeker was geworden.

Ze voelde zich er niet meer thuis en dacht maar aan één ding: VRIJHEID

Hield ze vast aan haar baan als ‘safe haven’ van het ‘veilige bekende’ en zekerheid van inkomen? Of was het tijd om haar hart te volgen? En hoe dan?

Door de jaren heen is mijn werk langzaam losgeweekt van het hebben van een plan, schema of structuur om doelen te bereiken. De coachvraag die de coachee formuleert herbergt het verlangen naar de verandering. Als coach beweeg ik samen met mijn coachee mee op ’t eigen kompas van intuïtie, helder denken en innerlijke wijsheid.
Een vrouwelijke vorm van coaching die in balans is met het mannelijke resultaatgerichte.

We zijn met elkaar in zee gegaan.

Waar vastigheid en voorspelbaarheid in het werk mijn coachee eerder wel paste omdat ze moeder werd, was het nu juist iets dat zij lastig los kon laten.
Alsof de duvel ermee speelde, volgde er een bezuiniging en ze verloor haar baan.

In haar coachtraject onderzocht ze waar ze werkelijk blij van werd. Ze leerde te kiezen vanuit wat goed voelt in plaats van wat in ‘het plaatje in haar hoofd’ zou kloppen.

Het hielp haar om de knoop door te hakken.

Nu geeft ze – met een flinke opdracht en een aantal kleinere op zak – vorm aan haar freelancer-zijn. Ze heeft werk aan haar behoeften en die van haar kinderen aangepast, in plaats van dat zij zich aan haar werk aanpaste.

Dit is wat ik wilde: freelancen én een aanwezig moeder zijn. Het is een fijne balans tussen werk en privé. Ik voel me er prettig bij.

Heel erg bedankt voor je coaching afgelopen jaar’ schrijft ze, als ik nog eens in de knoop zit, klop ik zeker weer bij jou aan.

En ze schreef nog meer. Voor mij.

Een topper van een referentie over mijn werk die ik met uitbundig veel trots en blijheid met je deel.
Ervaar je gelijk waar zij goed in is:

SCHRIJVEN

Ze is Allround Copywriter en ‘Open voor Business’.*

‘Daphne wakkert je eigen wijsheid aan. En ze is er donders goed in. Laat je niet in de war brengen door begrippen als SoulCollage®, vier windrichtingen of vrouwencirkel. Deze dame is aardser dan je zou verwachten.

In de afgelopen jaren heb een aantal keer bij haar aangeklopt voor coaching op professioneel gebied. Ik vind haar werkwijze erg prettig. Ze kletst niet om de hete brij heen. En met elephants in the room rekent ze op meesterlijke wijze af.


Ze is een sterke, grondige coach die goed kijkt en luistert naar wat jij nodig hebt. En ze heeft tal van manieren om je met jezelf in contact te brengen. Ik waak ervoor aan een opsomming van methodieken te beginnen. Want daarmee doe ik haar tekort.
Het belangrijkste is dat ze helpt bij het formuleren van een scherpe coachvraag en je stevig op je pad zet. Maar, ook niet bang is om af en toe een zijweg te bewandelen.


Voor mij is Daphne de definitie van een goede coach, vooral omdat je aan het eind van je traject het gevoel hebt dat wat je ook in je hart of hoofd hebt, zelf kunt verwezenlijken.’


Ik coach vrouwen – jong en oud – die toe zijn aan de volgende stap in hun leven en werk en nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden.

Een vrouwelijke vorm van coaching die in balans is met het mannelijke resultaatgerichte. Misschien wat voor jou?

Mail of bel me. Hier vind je mijn contactgegevens.

* Zoek je een leuke professional voor je schrijfklus? Als je mij mailt, stuur ik je haar naam en nummer.


Nieuwsbrief & agenda-update
direct in je mailbox?

Geef een reactie